PYD: Kürtlerin birliği faşizmi bitirecektir

PYD Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin dün gece Şengal, Maxmur Mülteci Kampı ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları kınadı. PYD, "Kürt birliği ve demokratik güçlerin dayanışması faşizmi bitirmeye yetecektir” dedi.

PYD açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

 “İşgalci Türk devleti kapsamlı hava saldırılarıyla Güney Kürdistan’daki Şengal, Maxmur Mülteci Kampı ile Bradost, Zap, Heftanîn ve diğer alanları hedef almıştır. Kürt halkıyla ilgili her konuda her zaman olduğu gibi ahlaki ölçüleri ve uluslararası hukuku ihlal etmiştir.

Türk devletinin bu saldırıları parçalanmışlığını ve güçsüzlüğünü gösteriyor. Kürdistan’da ve bölgede yürüttüğü savaş nedeniyle ekonomik kriz içinde olan Türk devleti, içerde Kürt halkının demokratik direnişi karşısında sıkışmıştır. Kürt halkına karşı kirli plan ve oyunlarının Kürt halkının direnişi karşısında boşa gittiğini görmektedir. Tüm bu düşmanlıklarıyla varlığını kanıtlamak, ülke içindeki destekçilerine kendini güçlü göstermek istemektedir; terörü yaymakta, her tarafa tehditler savurmaktadır.

Bununla birlikte Kürt halkı arasında çelişki yaratmak isteyen Türk devleti Kürt güçlerini tehdit ve şantajlarla kendi tarafına çekmenin peşindedir. Êzidîlerin topraklarına dönmesini engelleyerek terörün pençesinde kalmalarını ve DAİŞ’in yapamadığını tamamlamak istemektedir.

PYD Genel Meclisi olarak halkımıza, Türkiye’nin planlarına karşı dikkatli olunması, Kürt halkını ve kültürünü hedef alan faşist uygulamalara karşı durulması çağrısında bulunuyoruz. Kürdistanî tüm güçlerini, en kısa zamanda birliklerini inşa etmeye çağırıyoruz. Ayrıca demokratik dünya kamuoyuna ve uluslararası hukuku üstün gören bütün uluslararası güçleri, Ortadoğu, dünyayı ve dünya barışını tehdit eden Türk faşizmine karşı uluslararası hukuku korumaya davet ediyoruz.

Kürt birliği ve demokratik güçlerin dayanışması faşizmi bitirmeye yetecektir.”