MSD: Devrimi koruyalım, işgale karşı birlik olalım

Rojava Devrimi'nin yıl dönümünü kutlayan MSD, devrim sürecinin devam ettiğini ve korunması gerektiğini belirtti. MSD, işgale karşı birliğe çağırdı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), yazılı açıklama yaparak, 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümünü kutladı. Devrimin 8’inci yıl dönümünde yeni bir direniş aşamasına geçildiğinin vurgulandığı açıklamada, yeni süreçte devrimin askeri, ekonomik, siyasi ve kurumsal kazanımlarının korunması gerektiği belirtildi.

'TARİHİ KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ'

Suriye rejimi ve muhalefet arasında yaşanan çatışmalı sürecin Suriye halklarına büyük acılar verdiğini ve ülkede onlarca çetenin türetildiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:
“Kuzey ve Doğu Suriye’de ise 19 Temmuz devrimi sayesinde bambaşka bir süreç yaşandı. Tüm imkansızlıklara rağmen bölgede tarihi kazanımlar elde edildi.
Rojava devrimine kadınların öncülük ettiğinin ve kadınlara dönük barbarca saldırılara karşı tarihi bir direnişin de sergilendiğine işaret edilen açıklamada, “Kuzey ve Doğu Suriye halkının devrim sürecinde verdiği bedeller unutulmamalı. Halk, teröre, radikal zihniyete karşı savaştı ve ortak yaşam iradesini ve değerlerini korudu" diye belirtildi.

İŞGALE KARŞI ÇAĞRI

MSD, devrim sürecinin halen devam ettiğine dikkat çekerek, "Hepimizin omuzlarında tarihi bir sorumluluk vardır. Kuzey ve Doğu Suriye halkına, bu tarihi süreçte devrim çalışmalarına katılmak, devrimin zafer ve kazanımlarını korumak ve işgale karşı birlik olma çağrısında bulunuyoruz” dedi.