MSD'den yurt dışında yeni çalıştay hazırlığı

MSD, yurt dışındaki muhalefet temsilcileri ile Almanya ve İskandinav ülkelerinde yeni çalıştaylara hazırlanıyor.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Suriye krizine, tüm halk ve inançların katılımı ile diyaloglar çerçevesinde kalıcı bir çözüm bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. MSD, 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Suriye iç diyalog çalıştayındaki kararlar doğrultusunda çalışıyor. Çalıştayda, Suriye için yeni anayasa doğrultusunda krizin çözüm haritası üzerine anlaşma sağlanmıştı. Bu doğrultuda MSD, yurt dışında bulunan demokratik muhalif kesimler ile çalıştay ve toplantılar düzenledi.

ALMANYA VE İSKANDİNAV ÜLKELERİNDE ÇALIŞTAY

MSD’nin Çalıştay Hazırlık Komitesi Üyesi Hisên Umer, Paris ve Viyana’dan sonra MSD’nin farklı devletlerde de çalıştaylar organize edeceğini belirtti. Umer, Almanya ve İskandinav ülkelerinde çalıştay hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

ULUSAL KONGRE AMAÇLANIYOR

Umer, çalıştaylarda, Özerk Yönetim tecrübesinin tanıtılmasının yanı sıra Suriye içi diyalog çalıştayında alınan kararların değerlendirileceğini belirtti. Umer, bu çalışmalar ile Suriye muhalefet temsilcilerinin tamamının katılacağı bir ulusal kongrenin gerçekleştirilmesinin amaçlandığını da söyledi.