Kuzey ve Doğu Suriye Öcalan için eylemde

Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu ile Halep’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi için eylemler beşinci gününde de devam etti.

HALEP’TE KİTLESEL YÜRÜYÜŞ

Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi sakinleri, kitlesel bir yürüyüşle Öcalan üzerindeki tecridi kınadı ve bir an önce Öcalan’dan haber alınmasını istedi. Öcalan posterleri ve üzerinde “Güçlü irade ve direnişimizle Önder Apo’ya yönelik komployu yıkacağız” yazılı pankartın taşındığı yürüyüşte, sık sık İmralı tecridini kınaya sloganlar atıldı.

KOBANÊ’DE BİNLERCE KİŞİ 15 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Kobanê’de binlerce kişi Öcalan için yürüdü. Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kongreya Star tarafından organize edilen yürüyüş, Kobanê’nin doğusundaki Eyn El-Bat köyünden başladı. Yürüyüş, 15 kilometre boyunca devam ederek Qeremox köyünde sona erdi. Köyde düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Şêran İlçe Meclisi Eş Başkanı Macîde Hesûn, Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi alınana kadar eylemde olacaklarını belirtti. PYD Yöneticisi Salih Nûh ise Türk devletine yanlış politikalarından dönme çağrısında bulundu.

QAMIŞLO, HESEKÊ VE ZIRGAN’DA ÇADIR EYLEMLERİ

Qamişlo’da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde beş gündür çadır eylemi yapılıyor. Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile derhal görüşebilmesi talebiyle yapılan nöbet eylemini beşinci gününde, Til Koçer ilçesinden gelen heyet devraldı.

Kongreya Star’ın Hesekê’de Öcalan’ın sağlık durumuna açıklık getirilmesi için açtığı çadır eylemi 5’inci gününde devam etti. Çadır eyleminde bir çok katılımcı söz alarak, Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi

Hesekê’nin Zirgan ilçesinde de çadır eylemi başlatıldı. Eylemcilerden Fethi Suleyman, “Osmanlı zihniyetini sürdüren iktidarın suçlarını ve Önder Öcalan’a yönelik ihlallerini ortaya çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Diğer bir eylemci Husên Husên, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki Kürt, Arap, Süryani halkları olarak Türk devletinin planlarını kınıyoruz. İnsan hakları örgütlerini ve uluslararası toplumu Türk devletine baskı kurmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Aynı eylemde yer alan Selma Ehmed ise, “Önderliğin sağlık durumu hakkında bilgi alana kadar eyleme devam edeceğiz” vurgusunda bulundu

REQA VE TEBQA’DA TÜRK DEVLETİ KINANDI

Reqa’nın Ekrad mahallesinde Öcalan’dan haber alınması talebiyle bir çadır eylemi başlatıldı. Eyleme ilk gününde İç Güvenlik Güçleri temsilcileri Yasama ve Yürütme Meclisleri ile çok sayıda kişi destek verdi.

Tebqa’da da aynı amaçla Kültür ve Sanat Merkezi önünde başlatılan çadır eylemi üçüncü gününde devam etti. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde okunan bir açıklamada Türk devletinin kınandı.