KON-MED, Rojava Devrimi'ni selamladı

KON-MED, 8. yılındaki Rojava Devrimi'ni selamladı.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin 8. yılı vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin işgalci saldırıları ve işbirlikçiliğe dikkat çekilerek, "RTE ve Saray diktatörlüğü, bundan böyle artık sadece Kürt devriminin ve Kürt halkının öfkesiyle ve özgürlük tutkusuyla muhatap olacaktır" denildi.

'ÖCALAN'IN PARADİGMASI HAYAT BULDU'

Devrimde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasının da hayata geçirildiğine vurgu yapılan açıklamada, DAİŞ çetelerinin ise Erdoğan'ın desteğiyle devrime saldırdığı belirtildi.
Açıklamada, Rojava Devrimi ile doğa ve kadın odaklı bir modelin kurulduğu kaydedilerek, "Kürt halkımızın öncülüğünde başlayan, kardeş halklarla birlikte inşa edilen Rojava Devrimi, başta DAİŞ olmak üzere, gerici faşist çetelerin saldırılarına karşı savunuldu. Başta işgalci TC devleti olmak üzere gerici bölge devletlerinin ablukasına, ambargosuna ve çeteleri destekleyen politikalarına boyun eğilmedi. Emperyalist devletlerin devrimin içini boşaltma, birçok saldırıya seyirci kalarak özgürlük güçlerini terbiye ederek teslim alma politikalarına teslim olunmadı" denildi.
KON-MED, açıklamasının sonunda, "Dört parça Kürdistan ve Ortadoğu halkları özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.