Kobanê'de AKP/MHP darbesi yürüyüşle protesto edildi

Kobanê’de kadınlar, HDP milletvekilleri Leyla Güven ile Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanmasını gerçekleştirdikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Kobanê’de Kongreya Star öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, AKP-MHP faşist iktidarının HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanmalarını kınadı. Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Leyla Güven’in direnişini sürdüreceğiz, Önder Apo’yu özgürleştireceğiz” yazılı pankar ee vekillerin posterleriyle yürüyüşe geçti.

Sık sık “Jin, Jiyan, Azadî” sloganının atıldığı yürüyüşün ardından Şehit Egîd Meydanı’nda mitinge yapıldı. Mitingde konuşan Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Rewşen Hacim, Türk devletinin Kürt halkına yönelik faşistçe politikaları devreye koyduğunu belirtti. 

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi adına konuşan Nesrîn Kenan ise Türk devletinin Kürt halkının iradesini ve kadın mücadelesini hedef almaya devam ettiğine dikkat çekti. Leyla Güven’e sonuna kadar destek vereceklerini  söyleyen Nesrîn Kenan, Türk devletinin özgür kadın iradesinden korktuğu için kadınları her alanda hedef aldığını vurguladı.

Miting, sloganlarla son buldu.