HRE: Mare’de 6 terörist öldürüldü

HRE, 28 Temmuz’da Mare’de çetelerin ortak üs ve barınaklarına yönelik eylemde 6 çetenin öldürüldüğünü, 2 çetenin de yaralandığını açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), yaptığı yazılı açıklamada 28 Temmuz’da Mare’de Ahrar El Şam, Cebha El Şamiye ve 2. Alay çete gruplarına yönelik eylemlerin detaylarını paylaştı. Eylemde 6 çetenin öldürüldüğü, 2 çetenin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik Mare kenti çevresinde güçlerimizce gerçekleştirilen etkili eylemde işgalci gruplar darbelenmiştir.

28 Temmuz tarihinde Mare kenti çevresinde Ahrar El Şam, Cebha El Şamiye ve 2. Alay isimli terörist grupların ortak kullandıkları askeri üs ve barınaklara yönelik güçlerimiz tarafından etkili bir eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda ismi geçen gruplara bağlı 6 terörist öldürülürken 2 terörist yaralanmıştır.”

HRE, ayrıca 26 Temmuz’da Birc Heyder köyünde gerçekleştirilen eylemde öldürülen Feyleq El Şam çetesi Ebu Hemze’nin de fotoğrafını yayınladı.