HRE’den 4 günlük eylem bilançosu: 10 çete öldürüldü

İşgalci Türk devlet çetelerine karşı yapılan 4 günlük eylem bilançosunu Efrîn Kurtuluş Güçleri 10 çetenin öldürüldüğünü ve 5 Türk askerinin yaralandığını belirtti.

 

HRE’nin 4 günlük eylem bilançosu şöyle:

“11 ile 14 tarihleri arasında, güçlerimizce etkili eylemler gerçekleştirilmiştir.

11 MART

Güçlerimizce, Bab bölgesi Daxlibaş Köyü’nde çetelere yönelik etkili bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş, 2 çete öldürülmüş 1 çete yaralanmıştır.

12 MART

Şêrawa’ya bağlı Beradê Köyü’nde işgalci çete ordusuna karşı etkili bir eylem gerçekleştirilmiş, 4 çete öldürülmüş ayrıca mermileriyle beraber 2 adet AK-47 ve 1 telefon ve 1 adet telsiz telefon ele geçirilmiştir. Bu eylem, Şehit Zınar Amed intikamı için gerçekleştirilmiştir.

13 MART

Güçlerimiz, Şera ilçesine bağlı Meryemiz köyü yakınlarında işgalci çetelerle karşı bir baskın eylemi düzenlemiş, 2 çete öldürülmüş, 1 çete yaralanmış ve 1 Türk askeri de yaralanmıştır. Ayrıca, 4 mevzi ve 1 yüklü doçka imha edilirken 2 adet A-4, 1 adet BKC, 1adet AK-47 ve mermileri, 1 gece dürbünü, 1 gündüz dürbünü ve bir adet telsize el konmuştur. Bu eylem, Şehit Zınar Amed intikamı için gerçekleştirilmiştir.

Aynı gün, Şêrawa’ya bağlı Beradê ve Kefer Nebo köylerinde çetelere karşı gerçekleştirilen sabotaj eyleminde çetelere ait bir araç darbelenmiştir. Eylemde araç darbelenirken 1 çete öldürülmüş 2 çete yaralanmıştır.

14 MART

Güçlerimizce, Efrîn kent merkezinde bulunan Kawa Kavşağı’nda çetelere yönelik gerçekleştirilen sabotaj eyleminde, elde edilen bilgilere göre 1 çete öldürülmüş 1 çete yaralanmıştır.

4 günlük bilançoda 10 çete öldürülmüş, 5 Türk askeri yaralanmıştır.

Ayrıca, işgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri Efrîn ve Şehba bölgelerini aralıksız bombardımana tutuyor ve İHA hareketliliği yaşanıyor.”