HRE: Şerawa’da işgalcilerin saldırısı püskürtüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRW), işgal altındaki Efrîn’in Şerawa ilçesinde Türk devleti ve çete gruplarının saldırısının püskürtüldüğünü bildirdi. HRE, çatışmalarda 5 işgalcinin öldürüldüğünü belirtti.

HRE tarafından yapılan açıklamaya göre işgalci Türk devleti ve himayesindeki çeteler 20 Temmuz Cumartesi günü Şerawa ilçesine bağlı köylere saldırı düzenledi.

HRE, işgalci güçlerin topçu atışları ve karadan yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini belirtirken, bu saldırıların geri püskürtüldüğü bilgisini verdi. Açıklamaya göre çatışmalar altı saat sürdü.

HRE’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarınca Efrîn’in Şêrawa ilçesine ve Şera ilçesine bağlı köylere yönelik top atışları ve kara saldırılarıyla yoğun bir saldırı gerçekleştirilmiş, güçlerimizin karşılık vermesiyle saldırılar boşa çıkartılmıştır.

İşgalci Türk ordusu 20 Temmuz tarihinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Merenaz, Malikiye ve Şewarixa köylerine yönelik yoğun top saldırısı gerçekleştirmiş, Merenaz köyü civarında da kara saldırısı girişiminde bulunmuştur. Gerçekleştirilen saldırılara yönelik güçlerimizin karşılık vermesi sonucu yoğun çatışmalar yaşanmış, 6 saatlik çatışmaların sonucunda saldırılar boşa çıkartılmıştır. Yaşanan uzun süreli çatışmalar sonucunda Liwa El Şimal ve El Cebha El Şamiyê isimli çete gruplarına ait 5 işgalci çete öldürülürken, 3’ü Türk askeri olmak üzere 9 işgalci unsurda yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarının aynı bölgeye yönelik yoğun top saldırılarından dolayı sivil alanlar hedef alınmış ve söz konusu bölgede köylerdeki siviller maddi ziyana uğramıştır.”