HRE Şehba’da 2 çetenin öldürüldüğünü açıkladı

HRE, Şehba’nın Til Medîq köyünde işgalcilere yönelik düzenlenen sabotaj eyleminde 2 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 13 Ağustos’ta Til Medîq’de çetelere yönelik düzenlenen sabotaj eylemi ve işgalci Türk ordusunun Şera’nın köylerine yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki teröristlere yönelik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen etkili eylemler aralıksız sürdürülmektedir.

13 Ağustos tarihinde Şehba bölgesine bağlı Til Medîq köyü çevresinde işgalci orduya bağlı bir grup teröristlere yönelik birliklerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 2 terörist öldürülmüştür. Eylem ardından birliklerimiz ve teröristler arasında şiddetli bir çatışma yaşanmış, fakat ölü ve yaralılara ilişkin net bir tespit elde edilememiştir.

İŞGALCİ TÜRK ORDUSU VE ÇETELERİ SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ BOMBALADI

Aynı zamanda işgalci Türk ordusu ve güdümündeki teröristler tarafından Şera ilçesine bağlı Mer’enaz, Malikiyê köyleri ve yanı sıra Şehba bölgesine bağlı Um El-Hoş, Til Medîq, Semûqa köylerine eş zamanlı bir şekilde topçu atışları ve Drone keşif uçaklarıyla saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırılardan dolayı sivil alanlar hedef alınmış ve bölgede siviller maddi ziyana uğramıştır.”