HPG: Türk devleti Irak ordusunu bilinçli vurdu

HPG: Irak ordusuna ait araçların Irak resmi bayrağını taşımalarına rağmen TC devleti bu araçları bilinçli bir şekilde hedeflemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırıda hem bizim hem de Irak ordusundan yetkililer şehit düşmüştür.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Irak ordusunu bilinçli bir şekilde hedef aldığını belirtti.

HPG, “11 Ağustos günü Irak hükümeti güçleri ile güçlerimiz bölgede yaşanan işgalci TC devletinin saldırıları ve sorunların çözümü için bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Bu görüşmelerin hemen ardından işgalci TC ordusu görüşme alanını bombalamıştır. Irak ordusuna ait araçların Irak resmi bayrağını taşımalarına rağmen TC devleti bu araçları bilinçli bir şekilde hedeflemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırıda hem bizim hem de Irak ordusundan yetkililer şehit düşmüştür” dedi.

IRAK BAYRAKLI ARAÇLAR HEDEF ALINDI

HPG açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“Faşist TC devletinin bu saldırıda açıkça Irak ordusunu hedef aldığı çok açık bir şekilde görülmektedir. İşgalci TC devleti diyalog ile çözüm adına hiçbir şeyi kabul etmeyerek resmi Irak bayrağının asılı bulunduğu araçlara vahşice saldırmıştır. Tüm sorunların diyalog ile çözülmesi mümkünken faşist TC devletinin bu saldırısı sonucu olay gerçekleşmiştir. Yine yerel hükümet adına katliamcı TC devletini aklayan ve soykırımcı devletin bu saldırganlığını bizimle olan çatışmalara bağlayan türden açıklamalar doğru olmamakla birlikte bölgedeki tüm halklar üzerinde olan tehlikeyi de göz ardı etmek anlamına gelmektedir. Bu tür açıklama ve faşist TC devletini aklayan söylemlerden kaçınılmalıdır.

Yaşanan bu saldırılarda hayatını kaybeden Muhammed Reşid Süleyman ve Zübeyir Hali Taceddin’in başta değerli aileleri olmak üzere Kürt ve Arap halkı ile Irak devletine baş sağlığı dileklerimizi iletiyor, yaşanan şehadetlerden dolayı derin üzüntülerimizi belirtiyoruz.

Katliamcı TC devletinin Osmanlı hayalleri ile yola çıktıkları ve geliştirdikleri işgal saldırılarına karşı Kürt ve Arap tüm halkların bu faşist zihniyete karşı ortak mücadele etmesi gerektiği ve bu faşist rejimin tüm halklar için büyük tehlike olduğu açık bir şekilde kendisini ortaya koymaktadır.”