Hesekê’de DAİŞ çetelerinin çocuklara yönelik saldırıları arttı

Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’na bağlı Hesekê İç Güvenlik Güçleri, bölgede DAİŞ çetelerinin çocuklara yönelik saldırılarının arttığını belirterek, amacın iç karışıklık çıkartmak olduğu uyarısında bulundu.

Hesekê İç Güvenlik Güçleri, Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde son günlerde çocukları hedef alan terör saldırılar üzerine bir açıklama yaptı.

DAİŞ çetelerinin saldırıları Türk devletinin saldırılarına paralel olarak artarken, en son 28 Mayıs Perşembe günü akşam saatlerinde Ankara’ya bağlı çete grupları Hesekê’nin Şedade ilçesinde küçük yaştaki 4 çocuğun üzerine el bombası attı.

ANHA’ya konuşan Hesekê İç Güvenlik Güçleri Yöneticisi Şivan Silêman, “DAİŞ gibi Türk devletine bağlı çete gruplarının hücre yapılanmaları, bölgede karışıklık çıkarmak, halkı güvenlik güçlerine karşı kışkırtmak ve bölgenin huzur ve güvenliğini darbelemek için çocuklarımızı hedef almaya başladı” dedi.

Çetelerinin hücre yapılanmalarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye’nin her merkezinde etkin bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Silêman, Türk devletinin kirli planlarının boşa çıkarılacağını ifade etti.

Silêman, bölge sakinlerine “terör gruplarına karşı mücadelede İç Güvenlik Güçleriyle dayanışma” çağrısında bulundu.