Girê Spî'de Türk devletinin tehditleri protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehdidine karşı Girê Spî'de binlerce kişi, sınır hattında bir araya gelerek, protesto eylemi yaptı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye sınır hattında askeri yığınak yapmasına karşı tepkiler büyüyor. Öğlen saatlerinde Girê Spî sınır hattında bir araya gelen binlerce kişi Türk devletinin işgal tehditlerini kınadı.

Girê Spî'nin Türkiye sınır hattında bulunan Minbetih mahallesinde bir araya gelen sivil kurumların üyeleri ve aşiret temsilcileri tarafından iki eylem çadırı açıldı. Eylem çadırlarına, "Çoğulcu, ademi merkeziyetçi ve demokratik Suriye", "Faşist Türkiye" ve " Girê Spî ortak yaşam ve birlik modelidir" pankartları asıldı.

Eylemde konuşma yapan Girê Spî Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Hemîd El Ebid, Erdoğan hükümetinin, katletme, talan ve işgal dışında politikasının olmadığı belirterek, Kuzey ve Doğu Suriye bölge halkının işgale karşı birlik olması gerektiği söyledi.

Kongreya Star Üyesi Dilan Hesen de konuşmasında Türk devletinin bölgeye yönelik tehditlerini kınayarak, “Türkiye işgalciliğine karşı, birlik ve beraberliğimizle duracağız. Girê Spîli kadınlar olarak Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesini kuşanıp güçlerimizin yanında olacak ve işgalciliği bitireceğiz” dedi.

Girê Spî Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Kedîm İbrahim de şunları dile getirdi: “Erdoğan, dünyanın gözü önünde, ulusal güvenliğini bahane ederek tehditler savuruyor. Amacı Suriye topraklarını işgal etmek ve Osmanlı senaryosunu canlandırmaktır. Bu topraklar için evlatlarımızı şehit verdik. Eğer gerekirse gençlerimizin kanlarını döktüğü bu topraklar için sonuna kadar direniş ve Türkiye’nin Girê Spî’ye girmesine izin vermeyiz."