Ermeni taburu büyüyor

Ermenistan’dan Rojava’ya gelip Suriye’nin ilk Ermeni taburuna katılan Dikran, Türk devletinin yeni bir soykırımına engel olmak için mücadele etmek istediğini söyledi.

Soykırım sürecinden geçen Ermeni halkının çocukları tarafından Rojava Devrimi’ni güçlendirmek, Türk devleti ve çetelerine karşı savunmak için kurulan Suriye’nin ilk Ermeni taburu olan Şehit Nubar Ozanyan Taburu’na katılım giderek artıyor.

Şehit Nubar Ozanyan Taburu’na üç ay önce katılan Ermeni savaşçı Dikran, ANF’ye konuştu. Dikran, Rojava’ya gelmeyi her zaman istediğini belirterek, “Üç ay önce Ermenistan’dan geldim ve Suriye’nin ilk Ermeni taburuna katıldım. Şehit Nubar Ozanyan Taburu, aynı zamanda Ermenilerin tarihini, kültürünü ve nereden geldiklerini araştıran bir tabur” dedi.

Araplar, Kürtler ve Ermeniler diğer halk ve inançların Rojava’da bir arada bulunmasının, özellikle kadın hakları konusundaki ilerlemenin kendisini çok etkilediğini kaydeden Dikran, şunları söyledi: “Türk devleti tarihte yapılanları tekrarlamak istiyor. İnsanları soykırımdan geçirerek katletmek istiyor. Tüm dünya kendine ‘Türk devleti neden Rojava’yı işgal ediyor’ sorusunu sormalı. Bütün dünya kamuoyu Türk devletine karşı çıkmalıdır.”

TÜRK İŞGALİNE KARŞI DİRENİŞ

Dikran, Şehit Nubar Ozanyan Taburu’nun Türk işgaline karşı kesintisiz direnişte olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “Taburumuz, Türk devletinin yeni bir soykırımının önüne geçmek ve halkların birliğini korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Suriye ve Rojava’nın dört bir tarafında işgalci Türk güçlerine karşı savaşmaya hazırız.”

İLK ERMENİ TABURU

Suriye’nin ilk Ermeni taburu olan Şehit Nubar Ozanyan Taburu, Ermeni Soykırımı’nın 104. yıl dönümü olan 24 Nisan 2019’da Til Temir’de kuruluşunu ilan etti. Serêkaniyê’ye dönük Türk işgal saldırılarına karşı verilen direnişte de yerini alan Ermeni taburu, şimdi işgalcilere karşı Til Temir direnişinde yer alıyor.