Efrînli tutsak aileleri: Türk devleti ölüme davetiye çıkarıyor

Efrînli tutsak aileleri, Türk devletinin siyasi tutsakları bırakmayarak ölümlere davetiye çıkardığını belirtti, uluslararası örgütlere seslendi.

Koronavirüs tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Özellikle hapishanelerin büyük risk altında olmasından dolayı birçok ülkede tahliyeler yapıldı. Türk devletinin ise hiçbir tedbiri bulunmuyor. Adli suçluları çıkartma kararı alan Türk devleti, özellikle siyasi tutsakların canını tehlikeye atıyor.

'ULUSLARARASI ÖRGÜTLER DEVREYE GİRMELİ'

Şehba'da bulunan Efrînli tutsak aileleri, şunları ifade etti:
"Her şeyden önce Önder Apo ve tüm siyasi tutukluların bir an önce bırakılması gerekir. Tüm dünyada bu virüse karşı büyük tedbirler alındı. Özellikle İran gibi birçok devlet hapishaneleri boşalttı. Ama Türk devleti şu ana kadar hapishanelerde hiçbir tedbir almamasının yanında, aynı zamanda baskılarını da arttırmış bulunuyor. Koronavirüs eğer hapishanelere bulaşırsa katliam olur. Aynı zamanda bu durum Türkiye içine de yayılır ve büyük bir tehlike oluşturur. Bu anlamda bizim tüm uluslararası insan hakları kurumlarına ve sağlık örgütlerine çağrımız; bir an önce Türk devletinin bu yaklaşımına karşı tavır almaları ve bir şeylerin yapılmasını sağlamalarıdır."
Aileler, Türk devletinin DAİŞ'liler de dahil birçok suçluyu bırakıp, dünyaya hapishaneleri boşalttığı izlenimi vereceğini belirtti, "Ancak, siyasi tutukluları içeride bırakarak onları büyük bir katliamla yüz yüze bırakacak. Biz tüm dünyaya, Kürt halkına ve sağlık örgütlerine sesleniyoruz; bunun önüne geçsinler" dedi.