Efrîn’de bir çetebaşı 6 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn’in Şêrawa ilçesinde işgalcilere yönelik düzenledikleri eylemlerde biri çetebaşı olmak üzere en az 6 işgalcinin öldürüldüğün açıkladı.

HRE, eylemlerin 23 Temmuz’da gerçekleştiğini bildirdi. Efrîn’i işgal eden Türk devleti ve himayesindeki çetelerin hedef alındığı eylemlerde, en az 6 işgalcinin öldürüldüğü, üç mevzi ve iki aracın imha edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“Efrîn ve çevresinde farklı bölgelerde konumlanan işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik güçlerimizce gerçekleştirilen etkili eylemler kesintisiz devam etmektedir.

23 Temmuz tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Fafirtînê köyünde Feyleq el-Şam adlı terörist gruba ait mevzi ve sığınaklara yönelik güçlerimiz tarafından etkili bir eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafede yaşanan çatışmalar sonucunda Feyleq el-Şam adlı çete grubuna bağlı 3 terörist öldürülürken, 2 terörist yaralanmış ve 3 mevzi imha edilmiştir.

Aynı zamanda bir grup terörist askeri araçlar ile takviye amaçlı müdahale etmek isterken, Fafirtînê köyü kırsalında güçlerimiz tarafından hedef alınmışlardır. Düzenlenen eylem sonucunda aralarında Yasin İbrahim Mensur adlı çetebaşının da olduğu 3 terörist öldürülmüş, 1 terörist yaralanmış ve teröristleri taşıyan araç imha edilmiştir.

Güçlerimiz tarafından düzenlenen her iki eylem sonucunda 1’i elebaşı toplam 6 terörist öldürülürken 3 terörist yaralanmış ve 1 askeri araç imha edilmiştir.”