Ebdî: Türk devleti katliam politikasını sürdürüyor

QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, Türk devletinin 17 Ekim ve 22 Ekim anlaşmalarını çiğnemeye devam ettiğini belirtti. Ebdî, Kobanê'deki saldırıya da dikkat çekerek, "Türk devleti katliam politikasını sürdürüyor" dedi.

QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye, uluslararası hukuk ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından desteklenen ve bölgemize yönelik Türk saldırılarının durdurulması şartlarını içeren 17 Ekim ve 22 Ekim anlaşmalarını çiğnemeye devam ediyor" dedi.

'ABD VE RUSYA'NIN GÖREVİ...'

Ebdî, Türkiye’nin ihlalleri ve etnik temizlik politikalarını durdurmanın, Ekim anlaşmaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde Amerika ve Rusya’nın sorumluluk ve görevi olduğunu belirtti.

'TÜRK DEVLETİ KATLİAMA DEVAM EDİYOR'

İşgalci Türk devletinin Kobanê’nin Helincê köyüne yönelik katliamına da dikkat çeken QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, "2015 yılında 271 çocuk, kadın ve yaşlının öldürüldüğü katliamın beşinci yıl dönümü öncesinde kadın eylemcilere yönelik suikast, Kobanê ve Helince köyündeki sivilleri hedeflemek, Kürtlere karşı katliam politikalarının bir devamıdır" dedi.