Ebdî, McKenzie ve Roubeck ile bir araya geldi

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, CENTCOM Komutanı ve Uluslararası İttifak Güçleri Merkez Komutanı Orgeneral Kanneth Mckenzie ve ABD’nin Uluslararası Koalisyon Temsilcisi William Roubeck ile bir araya geldi.

Görüşme ardından kısa bir açıklama yapan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, her iki tarafın da mevcut sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla diyalogun ön plana çıkarılması ve DAİŞ’in yok edilmesi için koordinasyonun devam etmesi vurgusu yapıldığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre görüşmede Kuzey Suriye-Türkiye sınır güvenliğine yönelik tehditler, DAİŞ terörüne karşı mücadelenin devamı için QSD ile Uluslararası Koalisyon arasında koordinasyon ve ortak çalışmaların planlaması, kamplardaki sorunlar ve QSD’nin elindeki DAİŞ’li tutukluların durumu ele alındı.

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî’nin yaptığı kısa açıklamada “Demokratik Suriye Güçleri ile Uluslararası Koalisyon Güçleri, ele alınan ve tartışılan başlıklar konusunda çoğunlukla hemfikirdir” dediğini belirtti.

Ebdî’nin açıklamasında, her iki tarafın da mevcut sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla diyalogun ön plana çıkarılması ve DAİŞ’in yok edilmesi için koordinasyonun devam etmesi vurgusu yapıldığını kaydetti.