EİHÖ: Türk devleti sınırda 447 göçmeni katletti

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Suriye-Türkiye sınırına hareket eden göçmenlerden 447’sinin Türk askerleri tarafından katledildiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn İnsan Hakları Örgütü (EİHÖ), Suriye-Türkiye sınırına hareket eden göçmenlerin, 447’sinin Türk askerleri tarafından katledildiğini belirtti.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü açıklamasında şunları kaydetti:

“Yerel ve uluslararası kaynaklardan elde edilen verilere göre, bir kısım Suriye vatandaşlarının başka yerlere ulaşmak üzere Türkiye’ye doğru hareket ettiği biliniyor. 9 yıldır ölümden kaçan bu insanlara Türk devleti kapılarını açmadığı gibi sınıra yürüyen insanlara mermiyle cevap veriyor. Aynı zamanda Türkiye sınırında tarlası bulunan kişiler Türk devletinin saldırıları nedeniyle tarlasına gidemiyor.

Türkiye sınırına doğru giden göçmenlere ateş eden Türk askerleri 83’ü çocuk 56’sı kadın 447 göçmeni katletti. 420 kişinin de yaralandığı 911 km’lik Türkiye-Suriye sınırına Türk devleti tarafından utanç duvarları örülmüş durumda.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü olarak tüm insan hakları kuruluşlarına Türk devletine saldırıların durdurulması için baskı yapması çağrısında bulunuyoruz.”