GÖRÜNTÜLÜ

Dêrazor ve Tebqa’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş

Kuzey ve Doğu Suriye’de Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Dêrazor ve Tebqa’da yürüyüşler düzenlendi.

Dêrazor ve Tebqa’da düzenlenen yürüyüşlerde mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü talep edilirken, işgalci Türk devletinin saldırıları kınandı. 

DÊRAZOR

Dêrazor’un Kesra beldesinde organize edilen yürüyüş Batı Bölgesi Meclisi önünden Delê Kavşağı’na kadar sürdü.

Yürüyüşün son durağında Genç Kadınlar Birliği ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi adına yapılan açıklama, Abdullah Öcalan’a yönelik sistematik tecrit işkencesi kınandı. 

Gençlik örgütleri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını ve Abdullah Öcalan'ın paradigmasına dayanan ekolojik bir siyasal toplumu inşa edecekleri sözünü verdi. 

TEBQA

Tebqa’da Mensûra girişinde bir araya gelen onlarca kişi, kentin doğu bölge girişine kadar yürüyüş yaptı. Genç Kadınlar Birliği adına burada yapılan açıklamada tecridin tüm uluslararası sistem ve anlaşmalara aykırı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, bu nedenle Avrupa ve Orta Doğu'da, hatta Kuzey Afrika'da bulunan özgürlükçü halkların tecridi kınama gösterilerine katıldığı ifade edildi. 

El Mensura Sivil Meclisi Eş Başkanı Mihemed El Mehmûd ise, "Türk devletinin girişimleri irademizi kıramaz. Düşman planlarına karşı biz halkların birlikteliğini de etkileyemez” dedi.

Her iki eylem "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.