Ankara çeteleri Cindires’te 3 kişiyi kaçırdı

İşgalci Türk rejimine bağlı bir çete grubu, Cindirês’te biri ileri yaşta olmak üzere üç kişiyi kaçırdı.

Alınan bilgilere göre Şadir köyünde 60 yaşındaki Nuri Cimo Eşref isimli kişi, Feylaq El Şam çete grubu tarafından kaçırıldı. Aynı köyde iki kişinin daha kaçırıldığı belirtilirken, isimleri öğrenilemedi.

Sivillere yönelik sistematik baskılar ve insanlık dışı saldırılar son haftalarda daha da tırmandı. 15 Temmuz günü de aynı çete grubu İska köyünde Mihmed Cemal Xelo, Omer Cuma Nazo ve Omar Mihemed Nazo isimli üç kişiyi kaçırmıştı.

11 ve 12 Temmuz günleri Efrin’nin Şera, Mabeta ve Cindirês ilçelerinde, çeteler Kürtlere ait evlere bir dizi baskın düzenlemiş, en az 10 sivili kaçırmıştı.

7 Temmuz günü Efrîn’in Cindirês ilçesinde bir baba ve oğlu Ankara rejimine bağlı çeteler tarafından kaçırılmıştı.

Türk rejimi ve çeteleri Efrîn bölgesinde Haziran ayı sonundan bu yana yüzlerce kişiyi kaçırdı. Kaçırılanlar işkence ve infaz riskiyle karşı karşıya olduğu gibi, bir çok kişi fidye için kaçırılıyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçların yanısıra, bölgenin demografik yapısı değiştiriliyor.