GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Silêman Yûsif son yolculuğuna uğurlandı

İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Silêman Yûsif El Ebdullah, Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo'da 13 Haziran’da iki aile arasında çıkan kavgaya müdahale ederken şehadete ulaşan İç Güvenlik Güçleri üyesi Silêman Yûsif El Ebdullah, Qamişlo’daki Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma El Casim, şehit Silêman’ın halkı savunmak için mücadele ettiğini belirterek, "Bizler bölge halkları olarak savaş, kan ve gözyaşı istemiyoruz. Ancak zulmü de asla kabul etmiyoruz. Birileri özgürlüğümüze ve onurumuza müdahalede bulunursa elbette tüm gücümüzle karşılık veririz" dedi.

Cizîrê Kantonu İç Güvenlik Kurulu Eş Başkanı Hesen Şero ise, İç Güvenlik Güçleri olarak kimsenin can ve mal güvenliklerini tehlikeye atmasına izin vermeyeceklerini hatırlatarak, "Bu zorlu süreçte asli görevimiz; tüm bileşenler olarak güvenlik ve askeri güçlerimizle dayanışma içinde olmaktır" diye konuştu.

Şehit Silêman'ın amcası Salih Silêman El Ebdullah ise, törene katılanlara teşekkür ederek, şehitlerin çizgisini takip edeceklerinin sözünü yineledi. Salih Silêman El Ebdullah, Silêman’ın sadece ailenin değil, tüm bileşenlerin şehidi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından şehadet belgesi okunarak şehidin ailesine teslim edildi.