Şehba Kanton Meclisi: Türk devleti çıkarılmalı

Şehba Kanton Meclisi, Efrîn halkının 58 günlük direnişte destan yazdığını belirtti. Meclis, Türk devletinin bölgeden çıkarılması gerektiğini belirtti.

Şehba Kanton Meclisi, Fafîn ilçesinde düzenlediği basın açıklamasıyla ikinci yılında Efrîn işgalini kınadı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, "Katil Erdoğan’a Hayır!” yazılı pankartlar ile Çağın Direnişi ve Tıl Rıfat katliamında şehit olanların posterleri taşındı.

'ÇETELERLE SALDIRIP KÜRTLERİN KAZANIMINI HEDEFLEDİLER'

Şehba Kanton Meclisi Üyesi Mihemed Mamo tarafından Arapça okunan basın açıklamasında, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırının ilk gününde 72 savaş uçağıyla kenti bombaladığı belirtildi. Açıklamada, DAİŞ ve El Nusra artığı on binlerce çete üyesi ile saldırı düzenlendiği vurgulanarak, işgal saldırısının Kürt halkının kazanımlarını elinden almak için ABD ve Rusya’nın onayıyla gerçekleştiğine dikkat çekildi.

'KAHRAMNALIK DESTANI YAZILDI'

Mamo, işgal saldırılarına karşı 58 gün süren direnişte Avesta Xabûr, Barîn Kobanê ve Karker gibi kahramanlar şahsında YPG ve YPJ savaşçılarının kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

KATLİAM, KAÇIRMA, İŞLENCE, TALAN...

İşgalin ardından 300 bin Efrînli sivilin yurtlarını terk etmek zorunda kalarak Şehba’ya yerleştiğini belirten Mamo, Efrîn’de kalan sivillerin ise katliam, kaçırılma ve işkencelere maruz kaldığını, kaçırılan yüzlerce sivilin akıbetinin halen bilinmediğini söyledi.  
Efrîn’in tarihi mekanları ve zeytin ağaçlarının bile işgalcilerin vahşetinden nasibini aldığı kaydedilen açıklamada, kentin demografik yapısını değiştirme politikaları kapsamında Guta ve İdlib’den çok sayıda çete ailesinin getirildiği belirtilerek, tüm dünyanın yaşananlar karşısında sessiz kaldığına dikkat çekildi.

'İŞGALCİLER ÇIKARILMALI'

Açıklamanın sonunda ise şöyle denildi:
“Şehba Kanton Meclisi olarak ikinci yılında Türk devletinin Efrîn işgalini kınıyor, ABD ve Rusya’ya, işgalcilerin çıkarılması için çağrıda bulunuyoruz.
Tüm halklarımızın haklarını güvence altına almak ve Suriye halklarının barış içinde yaşayabileceği bir yaşamı inşa etmek adına; Birleşmiş Milletler ve insan hakları örgütleri başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları Suriye’nin kuzeyinin tamamen kurtuluşu için çalışmaya, Özerk Yönetim’in diyaloglar gerçekleştirebilmesi için önündeki engelleri kaldırmaya davet ediyoruz.”