Şehba'da koronavirüs ve Ankara tehdidi kol kola

Türk devletinin işgalinden dolayı Şerewa ve Şehba alanına geçen Efrînliler, göçün zorulukları ve salgın tehdidinin yanı sıra Türk devleti ve çetelerinin bombardımanına maruz kalıyor.

İşgalci Türk devleti, küresel salgının tüm Türkiye’yi sarmasına  bile aldırış etmeden Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırılarına devam ediyor.

Şerewa Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Evdo Berakat, bir taraftan halkı koronavirüsü tehlikesine karşı korumak için tedbirler almaya çalıştıklarını ama diğer taraftan da Türk devletinin saldırıları yüzünden halkın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Türk devleti ve bünyesindeki çetelerin, obüs ve havanlarla halka saldırdığını belirterek, şunları ifade etti: “Halka evlerinden kalmasını, dışarı çıkmamasını söylüyoruz. Bizim ne hastanemiz ne de doktorlarımız var. Salgın ulaşırsa sonuçları çok ağır olur. Halk zorlanıyor, yaşam koşulları zor ve bu hastalıkla birlikte Türk devletinin saldırıları daha da zorlaştırıyor. Erdoğan’a birilerinin dur demesi gerekir. Her gün Şerewa’nın köyleri bombalanıyor.”

KENDİMİZİ KORUMAMIZ ZORLAŞIYOR

Efrînli Kemal Ebdo, Şerewa’nın Ziyaret köyüne yerleşmek zorunda kaldıklarını, göç şartlarına karşı mücadele ederken, salgın tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyleyerek, “Fakat bunlara rağmen Türk devletinin her gün obüs ve havanlarla saldırmasına göz yumulmamalı” dedi.

Efrînli Enwer Kaxrê de tüm göç sıkıntılarına rağmen mücadel ettiklerini, ancak Türk devletinin saldırılarından dolayı kendilerini korumanın zorlaştığını dile getirdi.

Şehba’nın Ehrez köyüne göç ettikten sonra bir okulda iki yıldır yaşayan Hesen ise şunları paylaştı: “Zaten yaşadığımız şartlar çok zor. Bir taraftan da bu hastalık çıkmış. Biz 14 aileyiz. Yaklaşık 60-70 insan bu okulda yaşıyoruz. Okul zaten çok kötü bir durumda, üstüne üstelik Türk devleti havanlarla saldırıyor. Bu saldırılar karşısında artık ne yapacağımızı bilmiyoruz.”