Özerk Yönetim’den Berlin’de diplomasi trafiği

Birkaç gündür Almanya’da diplomatik temaslarda bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim ve Suriye Demokratik Meclisi (MSD) heyeti, Berlin’de SPD ve Die Linke parlamenterleri ile bir araya geldi.

Özerk yönetim heyeti 16 Haziran tarihinden bu yana Almanya'nın başkenti Berlin'deki Alman Parlamento binasında diplomatik temaslarda bulunuyor. 

Diplomatik heyette Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Daire başkanı İlham Ehmed, MSD Eş Başkanı Mehmûd El Mislit, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Ebdulkerîm Omer, Özerk Yönetim Almanya Temsilcisi Xalid Derwîş ve Suriye Süryani Demokratik Birlik Partisi’nin Avrupa sorumlusu Jozef Lehno yer alıyor. 

Heyet hafta başında Demokratik Hıristiyan Partisi (CDU) parlamenteri Jürgen Hart ve Yeşiller Partisi parlamenteri Tahir Salid ile bir araya gelmişti. 

Temaslar kapsamında bu kez Almanya Demokrat Sosyal Partisi’nden (SPD) Niels Schmid ve Frank Schape ile Alman muhalefeti Sol Parti üyesi Gokay Akbulut ile görüşme gerçekleşti. 

Görüşmelerde Suriye-Kuzey ve Doğu Suriye’deki gelişmeler, siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunları, Rusya-Ukrayna ile İsrail-Hamas savaşının Suriye’ye etkisi ve bölgedeki DAİŞ hareketliliği ele alındı. 

Heyet ayrıca bölgede, milyonlarca insanın güvenliğini tehdit eden ve göçe neden olan işgalci Türk devletinin saldırılarını gündeme getirdi.