Özerk Yönetim halkı alınan tedbirlere uymaya çağırdı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirlere karşı ilan edilen 15 günlük sokağa çıkma yasağına uyulmasını istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, yazılı açıklamasında “Halkımıza, alınan tedbirlere uyulması ve koronavirüs salgınının önüne geçilmesi için bizlere yardımcı olmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Mevcut durumda Kuzey ve Doğu Suriye’de herhangi bir vaka tespit edilmediğini kaydeden Özerk Yönetim, “Ancak durum ciddiyetini korumakta ve salgın tehdidi bulunmaktadır. Bu temelde yetkililer ile iletişim sağlanmalı, alınan tedbir kuralları birebir uygulanmalı ve çalışmalar yoğunlaştırılmalıdır” diye belirtti.

Özerk Yönetim, 23 Mart sabah saat 06:00 itibariyle başlayan sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. 15 gün sürecek yasağın, ihtiyaç halinde uzatılabileceği açıklandı.

EBDİ: İMKANLARIMIZ KISITLI, EN BÜYÜK TEDBİRİ ALMALIYIZ

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Bölgemizin imkanları kısıtlı olduğundan en büyük tedbir kendimizi bu virüsten korumaktır” dedi.

Ebdi, “Sadece kentimizi korumamız yetmez aynı zamanda ailemizi, çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı da bu virüsten korumak için alınan kararları harfiyen yerine getirmemiz gerekmektedir” diye ekledi.

Ebdi mesajını şöyle noktalandırdı: “Bu hassas ve kritik süreçte tüm sağlık emekçilerinin komutanlarımız olduğunu belirtiyoruz. Onların mücadelesini selamlıyoruz. Tüm halkımıza da sağlık emekçilerine yardımcı olmaları ve alınan kararları uygulayarak bu virüsü bölgemizde yayılmasını engellemeye çağırıyoruz.”