Uluslararası hukukçular İmralı tecridine karşı Amed'de

Tecride Karşı Uluslararası Hukukçular Delegasyonu üyeleri, İmralı tecridine karşı Amed'de ÖHD ve Rosa Kadın Derneği'ni ziyaret etti.

Tecride Karşı Uluslararası Hukukçular Delegasyonu üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dair görüşmeler için Amed'e geldi. İspanya, İtalya, İsveç, Norveç, Güney Afrika'dan çok sayıda hukukçunun kentteki ilk ziyareti Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) oldu. ÖHD Eş Genel Başkanı Ekin Yeter ve dernek yöneticileri ile Abdullah Öcalan'ın vasisi Mazlum Dinç, heyet üyelerini karşıladı.

Ziyarette konuşan ÖHD Eş Genel Başkanı Ekin Yeter, derneklerinin faaliyetlerine dair heyeti bilgilendirdi. Yeter ve ÖHD'li yöneticiler, Türkiye'de yaşanan hak ihlalleri, İmralı tecridi ve cezaevlerindeki duruma dair de bilgiler paylaştı.

 Heyette yer alan hukukçular ise mesleki dayanışmanın önemine değindi. Heyettekiler, Abdullah Öcalan'a tecrit ve hukuksuzlukları yakından takip ettiklerini, tecridi uluslararası platformlarda dile getirileceklerini vurguladı.

Delegasyon üyeleri, daha sonra Rosa Kadın Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Suzan İşbilen, kadın kurumlarının kayyumlar eliyle gasp edilmesinin ardından iş yüklerinin arttığını söyledi. Suzan İşbilen, dernek çalışmalarına dair heyeti bilgilendirdi. Delegasyon üyeleri de dayanışmada olacaklarını ifade etti.

Delegasyon üyelerinin ziyaretleri sürecek.