Dêrazor'da DAİŞ çetelerine operasyon

QSD, Dêrazor'da DAİŞ çete hücrelerine yönelik düzenledikleri operasyonda 1 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, 3’ünün ise yakalandığını açıkladı.

DAİŞ ÇETELERİNE OPERASYON

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle Dêrazor'da DAİŞ çetelerinin hücrelerine yönelik operasyon düzenlediğini, 1 çetenin öldürüldüğünü, 3 çetenin ise yakalandığını duyurdu. 

QSD açıklamasında şu bilgiler verildi: “Xelid El Xelîfe El Suhêl adlı çete yakalandı. Yakalanan terörist, çetelerin Dêrazor bölgesine geçmesiyle birlikte terör örgütüne katıldı. Bu çete, Reqa ve Dêrazor kırsalında QSD güçlerine karşı saldırı eylemlerinde de yer alan biriydi.

QSD’nin bölgeyi özgürleştirmesinin ardından 2021'de işgalci Türk devletine kaçan terörist Xelid El Xelîfe El Suhêl, 2023’te yeniden Suriye’ye dönerek,  gizlice çalışmaya başladı.

Güçlerimiz ikinci operasyonda da Feysel Mihemed Mubarek (Ebî Muslim El Faûrî) adlı çete yakalandı. Mubarek, DAİŞ’in Tedmur kentini ve Humus kırsalını kontrol ettiği dönemlerde örgüte katılmış ve DAİŞ Dêrazor'a geçene kadar terör örgütüyle birlikte Baxoz beldesindeki saldırılarda yer almıştır. Yakalanana kadar da DAİŞ için bilgi topluyordu.

Aynı operasyonda biri Hesen El Hisên El Selame ile birlikte toplam 2 sivil evlerinden çıkıp motosikletle Hecîn kasabasının Curdî köyüne yöneldikleri sırada hedef alındılar. Bu çetelerden biri öldürüldü, biri de yaralı olarak QSD’nin eline geçti.”