GÖRÜNTÜLÜ

Şehit 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG 2 gerillanın Medya Savunma Alanları’nda şehadete ulaştığını belirterek, “Yoldaşlarımız asil duruşlarıyla ve sergiledikleri yılmaz iradeyle biz ardıllarına büyük bir mücadele mirası bıraktılar” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehadete ulaşan gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Serxwebûn ve Rênas yoldaşlarımız, 2024 yılının Ocak ayında Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştılar.

Serxwebûn ve Rênas yoldaşlarımız, Medya Savunma Alanları’nda sömürgeci Türk devletinin başlattığı işgal operasyonlarına karşı birçok yerde görev üstlenen Apocu fedai ruhun savunucuları oldular. Düşmanın Hareketimize ve halkımıza dayattığı imha konseptine karşı bir an bile tereddüt etmeden savaşan Serxwebûn ve Rênas yoldaşlarımız, en zorlu şartlarda düşmana büyük darbe vurmanın arayış ve çabasıyla büyük emek verdiler. Apocu militanlıkta düzey kazanan örnek kişilikleriyle tüm devrimci yaşamları boyunca dervişane bir yaşamın sahibi olmaya çalışan yoldaşlarımız, birer hakikat savaşçısı oldular. Yoldaşlarımız asil duruşlarıyla ve sergiledikleri yılmaz iradeyle biz ardıllarına büyük bir mücadele mirası bıraktılar.

Apocu kahraman militanlar olan Serxwebûn ve Rênas yoldaşlarımızın başta değerli ailelerine ve tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin mücadele çizgisini esas alarak amaçlarını başaracağımızın sözünü bir kez daha tekrarlıyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serxwebûn Timoq
Adı Soyadı: Eyüp Alphan
Doğum Yeri: Êlih
Anne – Baba Adı: Hekime – Medeni
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2024 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Rênas Amed
Adı Soyadı: Rênas Omer
Doğum Yeri: Efrîn
Anne – Baba Adı: Zeynep – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2024 / Medya Savunma Alanları

 

SERXWEBÛN TIMOQ

Serxwebûn yoldaşımız Êlih’te yurtsever ve Kürt ahlakına bağlı bir ailede doğdu. Hem ailesinin yurtsever olması hem de yaşadığı Timoqî köyünün yurtsever olması, erken yaşta Hareketimizi tanımasına vesile oldu. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne birçok evladını veren Timoqî köyü ve aşiretinin değerli evladı Serxwebûn yoldaşımız, erken yaştan itibaren gerilla olmayı hayal etti. Bunun için girişimlerde bulunmuşsa da yaşı küçük olduğu için bu isteği kabul edilmedi. Ailesinin yurtsever olması ve yakın çevresinden birçok katılımın olması, Serxwebûn yoldaşımızın arayışlarını süreklileştirmesine neden oldu ve hiçbir zaman bu amacından vazgeçmedi. Düşman gerçekliğini erken yaşta özellikle lise yıllarında daha iyi anlayıp bilince çıkardı ve arayışlarını mücadeleye dönüştürmek istedi. 2014 yılında Kobanê’deki destansı direniş sürecinde kendisini vicdani olarak sorgulayarak aktif mücadele kararlılığına ulaştı. Kobanê direnişinde yer almak istemesine rağmen bunu gerçekleştiremeyen yoldaşımız, mücadele arayışlarını daha da sıklaştırdı. Yaşanan savaşta şehadete ulaşan gerillaların cenaze törenlerine katılarak intikam yeminleri etti. Sistemden tamamen kopmanın ve Türk devletini yenilgiye uğratmanın tek yolunun ancak özgürlük bilinci ile savaşmak olacağını bilerek gerilla saflarına katılma kararı verdi. Gerillanın yurtsever Kürt halkı için nasıl bir anlam taşıdığının farkında olan Serxwebûn yoldaşımız, halkımıza karşı işlenen soykırım suçuna karşı en etkili mücadelenin gerilla saflarında olabileceğini ifade ederek yüzünü Kurdistan dağlarına döndü. Bu temelde yıllarca hayal ettiği dağlara ve gerillaya kavuşan yoldaşımız, 2014 yılında Garzan alanından gerilla saflarına katıldı.

Gerilladaki ilk eğitimini Avaşîn bölgesinde alan Serxwebûn yoldaşımız, kısa sürede gerilla yaşamına adapte oldu. Gerillanın iradeli duruşu, mütevazı yaşamı ve alternatif yaratma ısrarı karşısında derinden etkilendi. Hem ideolojik hem de askeri eğitimlerde kısa sürede gelişme göstererek kendisini her görev için hazırladı. Yaşadığı yoğunlaşma ve eğitimde gösterdiği başarılı performanstan dolayı zorlu pratiği ile bilinen Avaşîn bölgesinde çalışmalara katılmaya devam etti. İlk pratik yeri olan Avaşîn’de gerilla yaşamının ilk tecrübelerini kazanmaya başladı. Serxwebûn yoldaşımız Zagroslar’ın zorlu doğa koşullarına rağmen güçlü iradesi ile bu zorlukları bertaraf etmeyi bildi. Fedakarlığı, başarıdaki ısrarcı duruşu ve emekçiliği ile kısa sürede tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmayı bildi. 2015 yılında Şehîd Mehmet Goyî Operasyon Okulu’nda eğitim gören Serxwebûn yoldaşımız, buradan edindiği birikim ve tecrübe ile Avaşîn’de düşmana karşı geliştirilen birçok eyleme katıldı. İdeolojik eğitim ve yaşamın birbirini tamamlaması gerektiğini ifade eden yoldaşımız, Önderliğimizin savunmalarını ve kişilik çözümlemelerini okuyarak kendisini daha fazla geliştirmenin arayışında oldu. Avaşîn bölgesinde iki buçuk yıl başarılı bir pratik yürüten Serxwebûn yoldaşımız, daha sonra Zap bölgesine geçti. Zap bölgesinde yeni olmasına rağmen sıcakkanlılığı ve samimi kişiliği ile tüm yoldaşlarını etkileyerek kısa sürede çalışmalara dahil oldu. Zap bölgesinde işgalci Türk devletine karşı geliştirilen birçok eylemde yer alan Serxwebûn yoldaşımız, bu eylemlere başarılı katılımı ile tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir militan oldu. 2019 yılında gerçekleşen bir düşman saldırısında yaralanan yoldaşımız, hiçbir zaman bunu devrimci çalışmalara katılımın önünde engel yapmadı ve her şeye rağmen kendisini en zor çalışmalara önerdi. Hiçbir zaman Parti görevlerinden uzak durmayarak amacına kilitlenen Serxwebûn yoldaşımız, duruşu ve moralli katılımıyla örnek bir militan oldu.

İdeolojik olarak kendini daha fazla derinleştirmek için 2020 yılında Haki Karer Akademisi’nde eğitim çalışmalarına katılan Serxwebûn yoldaşımız, bu süreçteki katılımı ve yoğunlaşmaları ile Apocu felsefeyi daha fazla bilince çıkararak pratikte yaşadığı eksiklik ve yetmezlikleri düzeltme yoluna girdi. Yeni dönem gerilla tarz ve taktiklerini savaşta edindiği tecrübelerle birleştirerek askeri anlamda önemli bir gelişme gösterdi. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan yoldaşımız, tekrar savaşın yoğun bir şekilde sürdüğü bölgelere geçmek için ısrarcı oldu. Fakat ihtiyaçlardan kaynaklı mücadelenin farklı bölgelerinde çalışmalara katılan yoldaşımız, hem Zagroslar’da kazandığı tecrübeleri hem de ideolojik eğitimlerden çıkardığı sonuçlar ile üstlendiği tüm görevleri layıkıyla yerine getirdi. Apocu bir militanın nasıl bir değişim ve gelişim gösterebileceğinin en somut örneği oldu. Düşmana darbe vurmadaki ısrarı ve pratikçi yönüyle tüm yoldaşımız için örnek olan Serxwebûn yoldaşımız, Ocak 2024 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştı. Yoldaşları olarak fedakarlığı, emekçi ve mütevazı kişiliğiyle örnek bir Apocu militan olan Serxwebûn yoldaşımızın “Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan” hayallerinin takipçisi olacağımızı ve amaçlarını başaracağımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.

 

RÊNAS AMED

Rênas yoldaşımız Efrîn’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Yurtsever bir ailede büyümesi ve Rêber Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlüğünü esas alan paradigmasının Rojava’da yaşamsallaşması ile Rênas yoldaşımız, Hareketimizi erken yaşta tanıdı. DAİŞ çetelerinin saldırısına karşı Hareketimizin Başûrê Kurdistan ve Rojavayê Kurdistan’da halkımızı savunmak için yürüttüğü tarihi direnişe tanık olan yoldaşımız, özgürlük mücadelesinde yer almayı öncelikli hedefi haline getirdi. Özellikle Rojava’da gördüğü Apocu militanların kişiliğinden etkilenerek, Rêber Apo ve Partimizi daha fazla tanımak istedi. Önderliğimizin Rojava’da bin bir emekle yarattığı ve Demokratik Ulus fikriyatı temelinde gelişen Rojava Özgürlük Devrimi’nde yer almayı hedefledi. Birçok değerli Apocu militanı tanıma fırsatı bulan Rênas yoldaşımız, Çekdar Efrîn yoldaşımızın şehadetinden sonra mücadelesini büyüterek şehit yoldaşlarının anısına layık olmak için katılım kararı verdi.

Bu temelde Efrîn alanında direniş güçleri saflarına katılan yoldaşımız, kendisini askeri ve ideolojik anlamda geliştirme imkanı buldu. Yoldaşlarının da yardımıyla önemli bir askeri tecrübe edinen yoldaşımız, çetelere karşı verilen savaşta önemli rol oynadı. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin 2018 yılında Efrîn’e yönelik saldırısında en ön cephelerde yer alarak direnişin büyütülmesinde emek sahibi oldu. Türk devletinin işgal girişimine karşı yaşanan kahramanlıklara tanık olan Rênas yoldaşımız, Efrîn savaşından sonra tarihi sorumluluklarının arttığı bilinciyle mücadelesini daha büyütmenin arayışına girdi. Rojava alanında gerçekleşen birçok hamlede emeği ve katkısı olan yoldaşımız, dönemin ruhuna göre hareket etmeyi bilerek, mücadelesini Kurdistan dağlarında sürdürmeye karar verdi.

Yaşadığı yoğunlaşmalarla PKK’deki şehitler gerçekliğini bilince çıkaran Rênas yoldaşımız, şehitlere bağlılığı yaşamının çizgisi haline getirdi. Yoldaşlık ilişkilerindeki derin bağlılık ve saf katılımı ile yoldaşlarının takdirini kazandı. Kurdistan dağlarında yeni olmasına rağmen her çalışmada inisiyatif alarak görevlerini başarı ile yerine getirdi. Örgütlü ve disiplinli kişiliği ile öne çıkan Rênas yoldaşımız, bu özellikleri sayesinde her çalışmada başarı kazandı. Düşmanın üzerine korkusuzca gitmesi ve fedai tarzı esas alması sayesinde kısa sürede gelişme gösteren yoldaşımız önemli sorumluluklar alma düzeyine geldi. 2021 yılının Şubat ayında Şehîd Şoreş Beytüşşebap yoldaş öncülüğünde gelişen Siyanê Destanı’na ve Garê Zaferi’ne tanıklık eden yoldaşımız, burada Türk ordusunu bozguna uğratan yoldaşlarını kendisine örnek aldı. 2021 yılında Şehîd Mahîr Akademisi’nde askeri uzmanlık eğitimi alarak yeni dönem gerillacılığında yetkinleşti. Akademideki yoğunlaşmaları, partileşmedeki çabaları ve yaşamdaki aktif katılımı ile yoldaşlarına yol gösteren Rênas yoldaşımız, 2021 yılında işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na başlattığı saldırılarına cevap olmak için kendisini savaş alanlarına önerdi. Savaştaki ısrarı ve yaşamdaki militanca duruşuyla yoldaşlarına güven veren Rênas yoldaşımızın önerisi kabul edilince direnişin yoğunca yaşandığı bölgelere geçti. İşgalci Türk ordusuna ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer alma fırsatı bulan yoldaşımız, bu fırsatı çok iyi değerlendirerek dönem görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için emek verdi. Hiçbir zorlu koşulu kendisine engel olarak görmeyen yoldaşımız, bu duruşuyla tüm yoldaşlarına örnek oldu.

Zaferdeki ısrarlı duruşu ve yaşamdaki disiplinli, doğal kişiliği ile bulunduğu her alanda örnek bir militan olmayı başaran Rênas yoldaşımız, Ocak 2024 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştı. Bir hakikat arayışçısı olarak şehit yoldaşlarımızın hayallerinin takipçisi olan Rênas yoldaşımızın gösterdiği fedakarlık ve zafere olan inancı hepimize yol gösterecektir. Yoldaşları olarak Şehîd Rênas şahsında tüm kahraman şehitlerimizin mücadelesinin bayraktarlığını yapma sözünü veriyoruz.”