Pirsûs’ta 17 kişi tutuklandı

Pirsûs’ta aralarında DEM Parti İlçe Eşbaşkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının da olduğu 17 kişi, gizli tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklandı.

SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONU

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 6 Mart tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 17 kişi tutuklandı. Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan aralarında Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe eşbaşkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının da olduğu 17 kişi emniyet ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılık işlemlerinin ardından 17 kişi, 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Emniyette verdikleri ifadeyi tekrarlayan 17 kişi, gizli tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklandı. 

Tutuklananların isimleri şöyle: “Nihat Demirbilekli, Adem Ateş, Ahmet Ceylaner, Baran Karak, Bülent Yaşar, Hatice Yılmaz, Hikmet Ceylan, Hüseyin Ateş, Mehmet Yüce, Mehmet Emin Ateş, Mehmet Bali, Müslüm Baran, Nazlı Binici, Recep Bali ve DEM Parti belediye meclis üyesi adayları Selami Kip, Serkan Bali ile Zeliha Polat.” 

 Tutuklama kararı sonrası adliye binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile karara tepki gösterdi.