Zap’ta YJA Star eylemi: 1 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Batı Zap bölgesinde Türk ordusuna yönelik YJA Star’ın düzenlediği eylemde bir işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

HPG AÇIKLAMA

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalcilerin düzenlediği saldırılara ilişkin şu ayrıntıları verdi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

24 Nisan saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 

25 Nisan saat 09:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Metîna bölgesi;

İşgalci Türk ordusu Metîna bölgesine dönük işgal saldırısı başlattığına dair ilk bilgileri açıklamıştık. Mevcut durumda işgalci Türk ordusu Metîna bölgesinin Şêlazê, Kanîreş ve Yekmalê alanındaki bazı yerlerde üslenerek beklemekte ve alanı savaş tekniği ile bombalamaktadır. Bu arada KDP güçleri de Yekmal ile Girê Amediye arasındaki yolun güvenliğini sağlamak amacıyla 3 noktayı tutmuştur. KDP’nin güvenliğini sağlamaya çalıştığı bu yoldan işgalci Türk devletinin güçlerinin aktarımı yapılmaktadır. 

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

24 ve 25 Nisan’da Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê, Serê Metîna, Bêşîlî, Golka alanı 25 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Qendîl bölgesinin Bêpalan alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Lolan alanı 2 kez olmak üzere toplam; 32 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

25 Nisan’da Xakurkê bölgesinin Lolan alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı. 

KDP’YE BAĞLI 60 KONVOYLUK GÜÇ GERİLLA NOKTASINA GİRMEK İSTEDİ

23 Nisan günü Xakurkê’nin Berdespî alanında güçlerimize ait bir noktaya KDP’ye ait 60 araçlık konvoydan oluşan askeri güç öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki kez girmek istemiştir. Bu askeri gücün noktamıza doğru ilerlememesi için güçlerimiz uyarı ateşi yapmış, sonrasında kısa süreli çatışmaya dönüşmüş ve her iki seferde de bu güç geri dönmüştür.

Yine aynı gün Goşînê alanında da haber vermeden alana giren 6 araçlık askeri güce alandaki gerilla gücümüz uyarı ateşi yapmış ve bunlar da geri çekilip gitmiştir. 

Her iki olayın yaşandığı saatlerde bu alanda Türk devletine ait keşif uçaklarının hareketliliği yoğunlaşmış, KDP gücü gittikten sonra da alan savaş uçakları tarafından bombalanmış ama herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”