Komploya karşı eylemleri engelleyen Güney hükümetine tepki

Güney Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi, komploya karşı eylemlerin engellenmesine tepki göstererek, "Ulusal ahlak ilkelerini ihlal ediyorlar" dedi.

Güney Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi, uluslararası komploya karşı düzenlenmek istenen gösterilerin engellenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunu kınamak ve Önder Öcalan’ın özgürlüğü talep etmek için üzere Kurdistan ve dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Süleymaniye’de de geçtiğimiz yıllarda da yapıldığı üzere bir gösteri düzenlenmesi kararı alındı.
Ancak halkımızın Süleymaniye kentinin yönetiminden ve güvenlik güçlerinden beklemediği şey gerçekleşti; eş zamanlı olarak Kuzey Kurdistan’ın tüm kentleri ile Türkiye’de düzenlenen ve tüm dünyada yaşananın aksine yapılması planlanan gösteri büyük bir güçle engellendi.

Yalnızca engelemekle kalmayıp, tüm ahlaki prensiplerden uzak bir yöntemle birçok gazeteciyi Salim Caddesi'nden uzaklaştırarak, aralarında Tevgera Azadi eşbaşkanlarının da olduğu 30 kişi ve 3 gazeteciyi gözaltına aldılar.
İşgalci Türk devletinin Süleymaniye yönetimine ve halkına yönelik tehditleri ile siyasi durumu anlasak da, Türkiye’nin ulusal güvenliğini korumayı bahane ederek baskı uygulaması durumunda bizler de devrimci bir irade ile Güney Kurdistan yönetimine, Önder Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanyaya karşı çıkanların ulusal ahlak ilkelerini ihlal ettiğini açıkça bildireceğiz.
‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesine karşı çıkan herkes, Kuzey Kurdistan’daki özgürlük hareketi ve önderine yönelik komploda yerini alacaktır. İşgalci Türk devletiyle bu konuda dün, bugün veya gelecekte iş birliği yapan tüm taraflar, ulusal tarihlerini sorgulanmaya açmış olacaktır.

Önder Öcalan’ın özgürlüğü Kurdistan’ın dört parçasındaki Kürt sorununun çözümünü sağlayacaktır.”

Kürt halkı ve dostları, dün Kurdistan ve dünya genelinde 15 Şubat komplosunu kınamak için gösteriler düzenledi. Ancak Süleymaniye Asayişi, gösterinin düzenlenmesini engelledi.