Kayyum, sokaklara aşiret lideri olduğunu iddia edenlerin isimlerini verdi

Elbak (Başkale) Belediyesi'ni 2016 yılından bu yana gasp eden kayyumlar, aşiret lideri olduğunu iddia eden bazı kişilerin isimlerini cadde ve sokaklara verdi.

Wan’da cadde ve sokaklara Türkoğlu, Kurşun Asker, Meçhul Asker, Cezaevi, Emniyet, Şeyh Şamil gibi isimler veren gaspçı kayyumlar, şimdi de Elbak’ta aşiret lideri olduğunu iddia eden kişilerin isimlerini cadde ve sokaklara verdi.

2016 yılında Kadim Aşiretler Federasyonu'nu kuran ve her zaman devletin yanında olduklarını açıklayan İskender Ertuş’un ismi Elbak'ta (Başkale) bir caddeye verildi. Halâ hayatta olan Ertuş’un isminin caddelere verilmesi tepkiyle karşılandı.

Wan’da uzun bir süredir aşiretlere yönelik bir devlet çalışması yürütülüyor. 2016 yılında Kadim Aşiretler Federasyonu'nun kurulmasının ardından aşiret dernekleri açılmaya başladı. 2021 yılında Pinyaniş Aşiret Derneği'nin açılışına katılan Vali M. Emin Bilmez, aşiretlerin tarih boyunca devletin yanında durduklarını ve bundan sonra da devletin yanında durmaya devam edeceklerini savunmuştu.