HPG: 2 işgalci cezalandırıldı, 1 askeri araç imha edildi

HPG, 2 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 askeri aracın imha edildiği gerilla eylemlerinin yanı sıra Türk ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar dahil gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntılarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1-3 Ocak tarihleri arasında Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın eylemlerini ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını paylaştı.

Açıklamaya göre;  

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 2 Ocak 12:00 ile 16:00 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve mevzilenmeleri engellendi.

* 3 Ocak saat 10:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 3 Ocak saat 10:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 3 Ocak saat 10:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi.

* 3 Ocak 14:30 ile 15:30 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve mevzilenmeleri engellendi.

* 3 Ocak saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Saat 16:10’da alana gelen Skorsky helikopterine de ağır silahlar ile müdahale edildi.

* 3 Ocak saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

* 3 Ocak saat 10:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait askeri araç ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve bu araç patlayarak tamamen imha oldu.

Xakurkê bölgesi

* 3 Ocak saat 13:30’da Girê Şehîd Heqî’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 2 ve 3 Ocak’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

* 3 Ocak’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 1, 2 ve 3 Ocak’ta Metîna bölgesinin Şêlazê, Dergelê alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Rostê, Kolît, Ava Lolanê, Girê Berbizina alanı 6 kez, Garê bölgesinin Deriyê Hirçê alanı 2 kez olmak üzere; toplam 12 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.