HPG: 1 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 mobesse imha edildi. 3 mevzi de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemler il işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

30 Aralık 09:00 ile 18:40 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda hareket etmek isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

31 Aralık saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

31 Aralık 14:40 ile 15:40 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda hareket etmek isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

31 Aralık 14:30 ile 15:30 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine YJA Star güçlerimizce müdahale edildi.

1 Ocak saat 07:00, 12:00, 12:20 ve 16:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 3 mevzi darbelendi.

1 Ocak saat 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

30 ve 31 Aralık’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 3 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

29, 30, 31 Aralık ve 1 Ocak’ta Garê bölgesinin Deşta Kafya, Yekmalê, Gûzê, Şiyê alanı 6 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Golka, Dergelê alanı 5 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Rostê, Şehîd Şerîf, Ava Lolanê, Sinînê alanı 18 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 1 kez olmak üzere toplam 32 kez savaş uçakları ile bombalandı.

30 Aralık’ta Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”