Ay ve Ölçay’ın cenazeleri defnedildi

Türk devletinin Bagok’a yönelik imha saldırısında şehit düşen Özgür Ay ve İslam Ölçay’ın cenazeleri, Amed ve Nisêbîn’de toprağa verildi.

Türk devletinin Bagok’a yönelik 27 Aralık günkü imha saldırısında şehit düşen Kurdistan Özgürlük Gerillaları Özgür Ay ile İslam Ölçay’ın cenazeleri, DNA testi uyuşmasının ardından ailelerine teslim edildi. 

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan cenazeler, gece geç saatlerde ailelere teslim edilirken, Ölçay’ın cenazesi defnedilmek üzere Amed’e götürüldü. 

Özgür Ay'ın cenazesi ise, yakınları tarafından alınarak Nisêbîn (Nusaybin) ilçesine götürüldü. Yoğun polis ablukası altında ilçeye götürülen cenaze, burada yakınları tarafından Mohris mezarlığına götürüldü. Ay'ın cenazesi polis ablukasında aile bireylerinin katılımına izin verilen törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Lokman Muhammed olarak açıklanan tanınmayacak haldeki diğer cenaze ise, morgda bekletiliyor. 

Şehit Ölçay’ın cenazesi ise Amed’in Sûr (Sur) ilçesine bağlı Mermer köyüne getirildi. Cenazenin köye getirilmesiyle birlikte köy girişi ve mezarlık çevresi yüzlerce asker tarafından ablukaya alındı. Köy camisinde dini vecibeler yerine getirildikten sonra Ölçay’ın cenazesi, gece yarısı kitlesel bir şekilde toprağa verildi.