HDP: Mersin'de ikinci vekilliğimiz gasp ediliyor

Mersin'de 1 Kasım Genel Seçimleri'nde AKP ile CHP 4'er, MHP 2, HDP ise 1 milletvekili çıkarttı.

HDP'nin Mersin'de ikinci milletvekilliğinin gasp edildiği belirtildi. Tarsus'ta  yapılan sayımlarda HDP ve CHP lehine çıkan oylar sonucu fark 28'e düşmesine rağmen, Akdeniz'e dair yapılan başvuru İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. HDP, YSK'ye başvuru yapacak.

Mersin'de 1 Kasım Genel Seçimleri'nde AKP ile CHP 4'er, MHP 2, HDP ise 1 milletvekili çıkarttı. HDP, CHP'nin sadece 93 oy farkla kazandığı 4'üncü milletvekilliğinin kendi partilerinin hakkı olduğu gerekçesiyle seçim sonuçlarına itirazının önü kesildi.

93'TEN 30'A DÜŞTÜ

HDP İl Örgütü'nün tüm sanıkların yeniden sayılması yönünde il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı başvuruların reddedilmesi üzerine bazı sandıklara dair başvurular yapıldı. Buna göre; Toroslar ilçesindeki kimi sandıklarda yeniden yapılan sayımlarda 63 oyun partiye ait olduğu tespit edilmesiyle CHP ile aradaki oy farklı 93'ten 30'a düştü. Aradaki farkın bir bölgedeki bazı sandıklarda bu derece kapanması üzerine partinin Akdeniz ve Tarsus ilçelerindeki kimi sandıklara dair de İl Seçim Kurulu'na başvurular yapıldı. Bunun sonucunda ise, iki bölgeye ayrılan Akdeniz ilçesinde 2. seçim bölgesi ile Tarsus ilçesindeki 99 sandığın sayılmasına dair itirazlar kabul edildi. 

Böylece Tarsus ilçesinde yapılan sayımlarda HDP'ye 4, CHP'ye 2, AKP'ye ise 14 oy çıktı. Tespit edilen bu oylarla CHP ile HDP arasındaki oy farkı da 28'e oldu.

AKDENİZ'DE DARBE!

Gelişmeler, Akdeniz ilçesinin 2'nci bölgesindeki bazı sandıkların önemini de artırdı. Ancak İl Seçim Kurulu'nun onayına rağmen İlçe Seçim Kurulu skandal bir kararla, sandıkların yeniden sayılmasını reddetti.

HDP: ELİMİZDEKİ BELGELER GASBI DOĞRULUYOR

HDP İl Örgütü, konuya ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, parti yöneticilerinin yanı sıra Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu ile partililer de katıldı. Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Selman Günbat, 1 Kasım seçimleri öncesi Suruç katliamıyla başlayıp, Ankara katliamı ve Kürdistan illerinde uygulanan sıkıyönetim ilanlarıyla ülkenin kaosa sürüklendiğini söyledi.

Günbat, partilerinin, Mersin'de 2'nci milletvekilliğinin gasp edilmeye çalışıldığını ve ellerindeki belgelerle bunu kanıtladıklarını belirtti. İtirazları kabul edilen sandıklarda yeniden yapılan sayımlarda aradaki farkın 28'e kadar düştüğünü söyleyen Günbat, ancak Akdeniz ilçesine dair yaptıkları itirazların reddedilmesi üzerine ise Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduklarını açıkladı. Günbat, "Bundan sonraki süreç artık Ankara'da YSK'nin değerlendirmesine kalmıştır" diyerek, tüm bu haksızlıklara rağmen mücadeleyi daha yükseltecek, emek ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.