Yurtsever Gençlik Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Dijital medya platformlarında iki aylık ideoloji ve kültür dergisi olarak yayın hayatına devam eden Yurtsever Gençlik dergisinin temmuz ve ağustos sayısı çıktı.

Derginin yeni sayısında özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kapitalizm ve sosyalizm üzerine değerlendirmeleri yer alıyor.

Dergi Abdullah Öcalan’ın Marksizmi ele alırken eleştirel bakış açısına dair şu ifadelerine yer veriliyor:

 "Yeni toplum veya komünizmin tümüyle kapitalizmin üzerinde, kapitalist toplumun aşılması biçiminde gerçekleşeceğine inanılmış, hatta buna ‘bilimsel sosyalizm’ olarak bilim seviyesinde bir değer atfedilmiştir. Bu yaklaşımın kendisi de iki temel hata içerir: Birincisi, ne fizik bilimlerin de ne de biyolojik bilimlerde bilimsel kesinliğin tam geçerli olabileceği (Bunun o dönemin bilimlerine duyulan güvenle bağını görmek önemlidir), sonradan da olsa anlaşılmış olan bu gerçek fark edilememiş, dolayısıyla toplumsal doğanın kesin bilimsel formülasyonlara tabi tutulamayacağı anlaşılamamıştır. Toplumsal doğanın kendisi kültürdür; zihniyetin ele avuca sığmaz etkisini her an taşımaktadır."

Yeni sayıda işgalci Türk devletinin faşizan politikalarına karşı gençliğin ve genç kadınların direnişe nasıl öncülük edeceklerine dair önemli yazılar da yer alıyor.  

Perspektiflerde Apocu gençliğin Kürt Halk Önderi’ne yönelik işkence ve tecrit sistemine karşı nasıl hareket edeceklerine dair birçok önemli noktaya dikkat çekiliyor.

Portre bölümünde, 2020 yılında Botan’da direnişinde şehadete ulaşan Qendil Mazlum’u mücadele arkadaşı anlatıyor.

Dergide PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın Yurtsever Gençlik dergisi için kaleme aldığı “14 Temmuz Ve 30 Haziran Çizgisindeki Devrimci Mücadele AKP-MHP Faşizmini Yıkıma Götürecektir” başlıklı yazısı da öne çıkıyor.

Yazıda şu ifadeler dikkat çekiyor: “Parti olarak baştan itibaren özünde bir fedai hareketi biçiminde doğup şekillendiğimiz açıktır. Büyük fedaileşme hamlesi ise 1982 yılında tarihi Zindan Direnişi olarak gelişmiştir. Fedai öncümüz Mazlum Doğan yoldaşla başlayan bu süreç, Ferhat Kurtay öncülüğündeki Dörtlerle devam etmiş ve 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişiyle zafere ulaşmıştır. Böylece en zor koşullarda ve en imkânsız ortamlarda bile fedaice direnme ve kazanma süreci başlamıştır. Ölümsüz Komutanımız Agit yoldaş öncülüğündeki tarihi gerilla yürüyüşümüz bu çizgiyi dağa ve gerillaya taşımış, Özgürlük Tanrıçamız Zilan yoldaş soykırıma karşı savaşmanın ve kazanmanın anlayış ve tarzı olarak kesinleştirmiştir.”

Dergiye şu linklerden ulaşılabilir:

https://komalen-ciwan.com/category/yurtsever-genclik

https://issuu.com/yurtsevergenclik

https://t.me/yurtsevergenclik