Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için çağrı

Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği 8 Ekim'de yapılacak. Hazırlık Komitesi, etkinlik için katılımcıları eserlerini göndermeye çağırdı.

Geleneksel olarak 1993 yılından bu yana her yıl düzenlenen Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği, bu yıl da Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK) ve Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) öncülüğünde 8 Ekim günü gerçekleşecek.

Etkinlik için Hazırlık Komitesi bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Kurdistan Öğrenci Birliği ve Kurdistan Kadın Öğrenci Birliği (YXK/JXK) tarafından bu yıl gerçekleşecek Hüseyin Çelebi Edebiyat, Şiir ve Hikaye Yarışması için katılımcılar eserlerini 5 Temmuz-30 Ağustos 2023 tarihine kadar mail adresimize gönderebilir. Aynı zamanda bu yıl yapılacak olan Edebiyat Yarışması, 23 Mayıs günü hayatını kaybeden öncü ve değerli yurtsever Rıfat Çelebi’ye adanacak. Biz de YXK/JXK olarak hayatının sonuna kadar yürüyüşünü devam ettiren ve gençlere olan sevgisini hep gösteren Hüseyin Çelebi ve Rıfat Çelebi gibi yolumuza soluksuz şekilde devam edeceğiz’’ denildi.

KATILIM ŞARTLARI

Açıklamada katılım şartları şöyle duyuruldu:

* Katılım dilleri Kurdî (Kurmancî, Dimilî u Soranî), Almanca ve Türkçe olacaktır.

* Sunulacak eserlerin yarışma öncesi hiçbir yerde sunulmamış olması gerekir.

* Katılımcılar en fazla iki şiir ve bir hikaye ile katılabilirler.

* Katılımcıların eserlerini kısa özgeçmişleri ile birlikte en geç 30 Ağustos 2023 tarihine kadar verilen adrese veya maile göndermeleri gerekir.

* Aynı zamanda edebiyat yarışmasının 30. yılında resim eserleri ile ilgilenen yarışmacılara da yer verilecek ve eserlerini sunmak isteyen her yarışmacı eserlerini sergileyebilecek.

Eserler e-posta yoluyla şu adrese gönderilebilir:
[email protected]
Etkinliğin yapılacağı mekan için önümüzdeki haftalarda bilgi verilecek."