HDP adayları 5 kentte halkla buluştu

HDP'li belediye eşbaşkan adayları, halkla buluşmaya devam ediyor.

Seçim çalışmalarının sürdüren partinin Kars Belediyesi Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ise, toplantıda halkla bir araya geldi.

Alaca, sözlerine Leyla Güven’in direnişini selamlayarak başladı. Alaca, "Seçim çalışmalarında Kars’ın sorunlarının ne kadar ağır olduğunu bir kez daha gördük. Kars adeta mahrumiyet bölgesi, insani koşullarda yaşamıyoruz" dedi.

Ayhan Bilgen ise, şu ana kadar çalışmalarının hazırlık ve ısınmaya dönük olduğunu ifade etti.

Bilgen, “Önümüzdeki günler için somut bir önerimiz var. Bu şehirle ilgili hayal satmaktan, boş vaatlerde bulunmaktan kendimiz dahil bütün partileri alıkoymak için çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki; Bu şehri şimdiye kadar yöneten 3 parti başta olmak üzere bütün belediye başkanlarını da şehrin sorunları ile ilgili özellikle yolsuzlukla ilgili, belediyedeki suistimal iddialarıyla ilgili bir komisyon kurmaya davet ediyoruz. Biz bu komisyona üye vermeye hazırız” dedi.

Bilgen, önerdikleri bu komisyonun şehrin kanaat önderleri, sivil toplum örgütlerinden oluşmasının kendileri için memnuniyet verici olacağını da ifade etti.

Bilgen ve Alaca, toplantının ardından kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

VAN

Van'da seçim çalışmaları kapsamında Muradiye ilçesinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, Muradiye Belediye eşbaşkan adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan ile İl Eşbaşkanı Ümit Dede katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan milletvekili Orhan, açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i selamladı.

AĞRI

Ağrı’da ise belediye eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, yoğun kar yağışı altında kent merkezindeki esnafları ziyaret etti. Eşbaşkan adaylarına kentin partili Milletvekili Abdullah Koç ile parti yöneticileri de eşlik etti. Tahir Elçi Caddesi üzerindeki esnafları sıradanda HDP’lilere yoğun ilgi gösterildi.

ERZURUM

Erzurum’un Karayazı ilçesinde ise, HDP’li eşbaşkan adayları Burhanettin Şahin ve Melike Göksu, partilerinin ilçe yöneticileri ile birlikte yoğun kar yağışı altında ev ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kentin Hınıs ilçesine de eşbaşkan adayları taziye ziyaretinde bulundu.

BATMAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman'ın Balpınar Belde Belediyesi eşbaşkan adayları Halime Aydın ve Ejder Sarıgül’ü halka tanıttı. HDP'li adaylar, onlarca araçlık konvoy ile beldeye görkemli bir giriş yaptı. HDP konvoyu halkın yoğun ilgisiyle karşılanırken, daha sonra yüzlerce kişi bir alanda toplandı. Yediden yetmişe yüzlerce kişinin katıldığı tanıtımda gençlerin binaların çatılarında ellerinde HDP bayrakları dalgalandırması renkli görüntüleri ortaya çıkardı.

Adaylar, halk tarafından verilen görevi ile layıkıyla yerine getireceklerini belirterek, Balpınar'da yeniden başarı elde edeceklerini söyledi.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de Leyla Güven'i selamlayarak, "Tecrit kalkana kadar mücadele sürecek. Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz başarıya ulaştıracaktır" dedi.

Yağmura aldırış etmeden coşkuyla halay çeken halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.