Yüksekdağ: 'HAYIR' için seferber olalım; kazanacağız!

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Hayır'ı engelleme operasyonları iktidarın korkusuna çözüm olmayacak. Yüksekdağ bir kararlılıkla ‘Hayır’ için seferber olmaya davet ediyorum" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, son dönemde artan siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin mesaj gönderdi. 

Yüksekdağ’ın mesajı şöyle:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Antep, Hatay, Dersim, Adana, Dersim, Amed, Erzurum, Bursa ve Mersin illerinde bileşenlerimiz Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Devrimci Parti başta olmak üzere, dostlarımız Partizan, TÖPG ve Halkevleri'ne yönelik operasyonlarda birçok sosyalistin gözaltına alınması 'Hayır’ın enerjisini kırmaya dönüktür. Nice saldırılara karşı 'Umut dimdik ayakta' diyen sosyalistler, benzeri kırım harekâtlarını her zaman yenmeyi başarmışlardır. Buna inanıyorum, bunu biliyorum, bunu gördüm.

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu şahsında ESP'li yoldaşlara ve tüm sosyalistlere yönelik saldırıları kınıyorum. Bütün HDP bileşenlerini, emek ve demokrasi güçlerini daha yüksek bir kararlılıkla ‘Hayır’ için seferber olmaya davet ediyorum.

Türkiye'deki devrimci demokrat güçlere yönelik ‘Hayır'ı engelleme operasyonları iktidarın korkusuna çözüm olmayacak, devrimci dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır.”