YPJ: Saldırı Koalisyon ve KDP’nin bilgisi dahilinde yapıldı

YPJ Genel Komutanlığı, Türk devleti tarafından Rojava ve Şengal’e yapılan saldırıların Uluslararası güçlerin bilgisi dahilinde olduğunu belirtti.

YPJ açıklamasında, “Güçlerimize karşı gerçekleşen Türk saldırısı, Uluslararası Koalisyon güçlerinin bilgisi dışında değildir. Koalisyonun bu saldırılara karşı sessiz kalarak bunu doğruluyor ve onaylıyor” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Qereçox ve Şengal’e yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saldırıda yaşamını yitiren 20 savaşçıdan 12’sinin YPJ’li olduğunu belirtilen açıklamada, ‘‘işgalci Türk devletinin bu saldırı ile amacı DAIŞ’e karşı yürütülen Fırat’ın Gazabı Hamlesini engellemek ve boşa çıkarmaktır, DAIŞ’i yok olmaktan kurtarmaktır. Bu saldırı Kürt halkının tüm kazanımlarına yöneliktir, Türk devleti bu saldırı ile daha çok kadın güçlerini hedef alarak, kadın ve kadın özgürlüğüne düşmanlığını ve tahammülsüzlüğünü göstermiştir’’ denildi.

KDP-AKP ORTAKLIĞI

Saldırının KDP ve Uluslararası güçlerin bilgisi dahilinde olduğunu belirten YPJ açıklamasında şöyle denildi:

Bu barbar saldırı hain KDP ortaklığına dayanmaktadır. KDP ortaklığının bu saldırılara zemin sunduğu da bilinmektedir. Diğer taraftan YPG ve YPJ güçleri DAIŞ’e karşı savaşta Koalisyonun yanında yerini almaktadır, insanlık onurunu savunmak için büyük bir görev omuzlamıştır. Güçlerimize karşı gerçekleştirilen bu Türk saldırısı Uluslararası Koalisyon güçlerinin bilgisi dışında gerçekleşmemiştir. Koalisyonun bu saldırılara karşı sessizliği de bunu doğrulamakta ve onaylamaktadır. Kadın özgürlük mücadelesi hareketi tarafından bu durumun onaylanması asla kabul edilemez.

MÜCADELEYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Bu saldırılara karşı tüm Kürdistani güçler ve Kürt halkı ulusal tepkisini göstermelidir. Kadın Savunma Güçleri olarak, kadın özgürlüğü için mücadele eden herkese tepki göstermeleri ve AKP’nin kadın düşmanlığına karşı rollerini oynamaları çağrısı yapıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesi yürüten herkese kadın mücadelesinde ortaklığımızı büyütme ve her alanda dayanışma halinde hareket etme çağrısı yapıyoruz. Başta tüm Kürt kadınlarına bulundukları her yerde bu saldırılara karşı örgütlü bir şekilde tepki göstermeleri ve savunma güçlerine sahip çıkmaları çağrısı yapıyoruz. Kürt halkını ve özgür kadınları hedef alan zihniyeti pişman edeceğiz. Şehitler kervanına katılan arkadaşlarımızı tekrar anıyor ve mücadeleyi güçlendireceğimizi belirtiyoruz.”