YJA-Star: Şehitlerimizden devraldığımız bayrağı zafere taşıyacağız

Garzan’da yaşamını yitiren Nilüfer Özden’i saygıyla anan YJA-Star, “onlardan devraldığımız özgürlük bayrağını, zafere taşıyana kadar amansız bir mücadelenin sahibi olacağımızın sözünü bir kez daha yeniliyoruz” dedi.

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, yaşamını yitiren Nilüfer Özden (Stêrk Amed) adlı gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “Stêrk Amed ‘Nilüfer Özden’ yoldaşımız, Garzan alanımızda şehit düşmüştür. Sterk yoldaşı saygıyla anıyor, ailesine ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Yurtsever bir aile ve çevrede yetişen Stêrk yoldaşımız ailesinden aldığı yurtseverlik ruhuna denk bir katılımı devrimci duruşunda somutlaştırmıştır. Sterk yoldaşımız mücadele saflarına katıldığı 2002 yılından şehit düştüğü güne kadar Zagros’tan Medya Savunma Alanları’na ve Garzan’a kadar birçok mücadele alanında kalmıştır. Bulunduğu tüm alanlarda büyük bir özveri ve yüksek tempo ile çalışmalara katılmıştır. Stêrk yoldaş bulunduğu bütün alanlarda gelişme yaratmayı doğru savaşçılık ve komutanlık ölçüsü olarak şahsında somutlaştırmıştır” dedi.

YJA-Star Komutanlığı açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

“Emekçi, yaratıcı ve girişken bir katılımın sahibi olduğu gibi tüm çalışmaların üzerinde incelikli ve disiplinli durmuştur. Aktif ve mücadeleci duruşunun yanı sıra her zaman moralli, coşkulu, yoldaşlık ilişkilerinde sıcak duruşuyla tüm yoldaşlarca sevilen, duruşu ve çalışma tarzıyla örnek alınan bir yoldaş olmuş, öncülük düzeyinde rol oynamıştır. Sterk yoldaşımız tüm mücadele hayatı boyunca Kuzey Kürdistan dağlarında mücadele etmeyi hayal etmiş ve büyük bir coşkuyla Garzan alanına geçmiştir. Ortaya koyduğu gelişim ve öncülük iddiası temelinde Garzan eyaletinde komuta düzeyinde katılmış ve büyük bir çabanın sahibi olmuştur.

Stêrk yoldaş şahsında Garzan eyaletimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Şehit düşen her yoldaşımız büyük özgürlük aşkının dile gelişidir. Şehitler kervanına katılan her bir yoldaş mücadele kararlılığımızı ve düşmana öfkemizi büyütmektedir. Tüm şehitlerimiz her gün daha da gürleşerek büyüyen özgürlük ateşimizle yaşamaktalar ve an be an yaşamımıza öncülük etmektedirler.  Şehit Sterk yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerimize, onlardan devraldığımız özgürlük bayrağını, zafere taşıyana kadar amansız bir mücadelenin sahibi olacağımızın sözünü bir kez daha yeniliyoruz.”