GÖRÜNTÜLÜ

Üç Kürt kadın katledildikleri yerde anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'de katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, katledildikleri Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde anıldı.

Üç devrimci Kürt kadın, Paris'te katledildikleri yerde anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'de katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, katledildikleri Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde anıldı. 

Kürdistanlılar ve dostları, saat 11.00'da Paris Demokratik Toplum Merkezi'nin önünde toplanarak yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşte, Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne bırakılmak üzere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK, PAJK, TJK-E, SKB, KCDK-E, CDK-F, Ciwanên Azad, FEDA ve CÎK adına çelenkler taşındı. 

Gar de Nord'da Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne gelindiğinde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Fransa Kürt Kadın Haraketi adına Zozan Serhat, Sosyalist Kadınlar birliği adına Esra Demir ve CDK-F Eş Başkanı Cemile Rerkliçay konuşma yaptı. Konuşmalarda, "Paris Katliamı'nın arkasında Türkiye ve emperyalist karanlık güçlerin olduğunu biliyoruz. Bizler bu davanın aydınlatılması noktasında her zamankinden daha fazla ısrarcı olacağız ve yine her çarşamba burada olacağız" denildi. 

PARİS BELEDİYESİ: ADLARINI CADDE VE MEYDANA VERECEĞİZ

Anma töreninde Paris Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hélėne Bidard kısa bir konuşma yaparak şunları belirtti: "Bu cinayetin arka planı aydınlanana kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz. Paris Belediyesi olarak katledilen üç Kürt kadının isimlerinin verileceği bir cadde ve bir meydan projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Paris Belediyesi'nin kapıları sizlere her zaman sonuna kadar açıktır" dedi. 

Ayrıca anma töreninde Femmes Solidarité adına Salmon, MRAP Başkanı Le Mignot ve Solidarité Feminist Kobanê Temsilcisi şu mesajı verdi: "Paris Katliamı'nın her zaman takipçisi olacağız. Fransa Devletinin bu katliamı aydınlatması yönünde bir sorumluluğu var. Sakine Cansız Kürt Kadın mücadelesinin sembolüdür, Kürt kadınları hayatın her alanında bizlere örnek olacak mücadele ve tavırlar sergiliyor."

BABA ŞAYLEMEZ'DEN TEŞEKKÜR

Leyla Şaylemez'in babası Cumali Şaylemez de şunları söyledi: "Bu katliam gerçekleştiği günden bu yana Avrupa'nın her yerinde eylemde olan kadınlara ve Kürtlere teşekkür ederim. Bizler yaşadığımız sürece bu davanın peşini bırakmayacağız."