TJK-E: Rêber Apo’nun doğuşu yeniden baharlaşmayı yarattı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68’inci doğum gününe ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Rêber Apo’nun doğuşu, kaybedilen hakikati yeniden gün yüzüne çıkarmış, kadınların ve halkların yeniden baharlaşmasını yaratmıştır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuş günü olan 4 Nisan’ın Kürdistan ve Ortadoğu’da yeni bir dirilişin doğuşu olduğunu belirtti.

Kürt halkının da yeniden doğuşu anlamına gelen 4 Nisan’ın özgür yaşamdaki ısrarın adı olduğu belirtilen TJK-E açıklamasında şunlar kaydedildi: “Bugün Kürdistan’ın dört bir yanında Rêber Apo’nun önderliğinde gerçekleşen onurlu halk mücadelesi toplumsallaşarak milyonların yürüyüşüyle özgürlüğe yol almaktadır. Toplumsal bir kimliği ifade eden Rêber Apo’nun düşüncelerinin aydınlığında gelişen özgürlük mücadelemiz, bin yıllarla ifadesini bulan erkek egemenlikli sistemi deşifre etmiş, öz irade, öz örgütlülük ve öz savunma bilincini geliştirerek egemenlikli sistemin soykırımcı politikalarını ve kirli oyunlarını boşa çıkarmıştır. Rêber Apo’nun doğuşu, kaybedilen hakikati yeniden gün yüzüne çıkarmış, kadınların ve halkların yeniden baharlaşmasını yaratmıştır.

‘Rêber Apo’nun özgürlüğü, bizlerin özgürlüğüdür’ gerçeğinden hareketle önümüzdeki mücadele yılını özgürlükler yılı yapma gücümüz her zamankinden fazladır. 4 Nisan ile beraber görkemli bir mücadele yılını karşılama kararlılığımız ve iddiamız büyüktür. 8 Mart’ta köleliğe, faşizme, soykırıma, cinsiyetçiliğe ‘HAYIR!’ diyen kadınlar; Newroz alanlarını ‘Mutlaka kazanacağız!’ sloganıyla dolduran Kürt halkı ve dostları bugünden bize zafer gününü göstermiştir. Amara’da güneşin sofrasına özgürlüğe tutkuyla bağlı olan kadınların, anaların, çocukların, gençlerin ve halkımızın oturacağı gün yakındır.

Bu anlamda Amara şehitlerimiz Mahsum ve Mustafa yoldaşları bir kez daha saygıyla anıyor, özgürlük yürüyüşünde Rêber Apo’nun özgür kadın yoldaşları olma sözümüzü tekrarlıyoruz. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı Rêber Apo’nun etrafında kenetlenmeye, 4 Nisan’ı özgürlük hamlesine dönüştürmeye çağırıyor ve "Özgürlük Kazanacak" diyoruz. Bir kez daha 4 Nisan tüm kadınlara ve halkımıza kutlu olsun.”