Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

TJK-E, kadınları 'her yerde eyleme' çağırdı

TJK-E, Türk devletinin Kürdistan'daki saldırılarına karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Açıklamada, "Kürt kadınları daha önce de olduğu gibi bu kirli konsept karşısında  her yerde eylem halinde olarak mücadeleyi yeni bir aşamaya taşımalıdır" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devletinin soykırımcı saldırıları üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kürtlerin inkarı ve imhası üzerinden kendini yaşatmaya çalışan Erdoğan faşist rejimi geliştirdiği kirli ittifakla 24 Nisan'da Rojava ve Şengal'e yeni bir saldırı konsepti başlattı. Soykırım politikalarını yeni bir aşamaya taşıyan faşist rejim bu son çırpınışlarla içine girdiği bataklıktan kurtulmaya çalışmakta. 

Rojava ve Şengal’de halkımız DAİŞ çetelerine karşı onurlu bir mücadele vererek kendi iradesi ile kendi geleceğini belirlemiş, kendisini savunmuştur. Ve geleceğini kendi kurma, kendi kendini yönetme kararlılığını ortaya koymuştur.  

Bundan rahatsız olan güçler bu iradeyi kırmak için halkların özgür geleceğine saldırı başlatmıştır. Kürt düşmanı olan Türk devletinin, Erdoğan-Barzani arasındaki kirli planların ve ittifakın sonucunda bu saldırıları geliştirdiği açıktır. Bu ittifakla Özgürlük Hareketimize, Rojava ve Şengal’e karşı yeni bir saldırı konseptinin devreye konulduğu açığa çıkmıştır. Ve bu saldırıların farklı boyutlarla büyüyerek devam edeceği de açıktır. Çünkü Erdoğan geleceğini Kürt inkarı ve imhası üzerine kurgulamıştır. Halkımızın bulunduğu her yerde Rojava ve Şengal’e sahip çıkması, bu kirli plan ve ittifakı boşa çıkarmak için ulusal birlik ruhuyla her yerde tavrını ortaya koyması gerekmektedir. 

Halkımız, Erdoğan faşist rejiminin başlattığı yeni saldırılar ve bunun etrafında oluşturduğu kirli ittifaklar karşısında duyarlı olmalı kazanımlarına, değerlerine ve geleceğine sahip çıkmalıdır. Kürt kadınları daha önce de olduğu gibi bu kirli konsept karşısında  her yerde eylem halinde olarak mücadeleyi yeni bir aşamaya taşımalıdır."

ÇAĞRI

TJK-E, açıklamasının sonunda şu çağrıları da yaptı:

"Avrupa'da yaşayan tüm Kürtleri, kadınları ve dostlarını bu soykırım saldırıları karşısında her yerde en yüksek sesle mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Unutmayalım ki gün mücadele, birliği büyütme ve faşist-soykırımcı Türk devletini lanetleme günüdür. Gün, özgür geleceğimize sahip çıkma ve koruma günüdür."