TJK-E: Alanlara çıkarak Rojava ve Şengal'i sahiplenelim  

Türk devletinin Rojava ve Şengal'e saldırılarını kınayan TJK-E, Kürt halkını ve kadınları her yerde alanlara çıkmaya çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Haraketi (TJK-E), Türk devletinin Rojava ve Şengal'e dönük saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

"Faşist Türk devleti, dün gece Rojava ve Şengal’de sivil alanlara savaş uçaklarıyla saldırdı. Hala süren saldırılarda çocuklar, kadınlar ile Şengal ve Rojava’da AKP destekli DAİŞ’e karşı savaşan gerillalar hedef alındı" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'DARBE VE İŞGAL HAREKATI'

"Kuşkusuz, faşist Türk devletinin bu saldırıları Ortadoğu halklarının özgürlük umuduna ve kadın devrimine yönelik bir saldırıdır.

Kürt soykırımının bir devamı olarak geliştirilen bu katliam girişiminin Ermeni Soykırımı’nın yapıldığı günün ertesine denk getirilmesi ise halklara yönelik soykırım zihniyetinin bir devamı niteliğindedir. AKP ve Erdoğan diktatörlüğü Neo-Osmanlıcılık politikalarıyla Rojava ve Şengal’i işgal edip, Kürt halkının bölgede elde ettiği statüyü darbelemek istemektedir.

KDP destekli faşist Türk devletinin bu saldırıları, Kürdistan’ı yeni baştan işgal etme harekatıdır. Ancak bu faşizan saldırılar halkımız tarafından boşa çıkarılacaktır. Nasıl ki DAİŞ faşizmine karşı büyük bir direniş sergilendiyse aynı direniş AKP-Erdoğan diktatörlüğüne karşı da verilecektir. Türk sömürgeciliği, işbirlikçileriyle birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır.

Kürt halkının Rojava ve Şengal’de verdiği tarihi mücadele gözler önündedir ve halen sürmektedir. Bu, tarihin en büyük irade ve özgürlük mücadelesidir. Bir halkın varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesidir.

'AVRUPA'DAKİ HALKIMIZ ALANLARA ÇIKMALI'

Dün gece Türk devleti tarafından yapılan hava saldırılarının bir kereliğine mahsus olmadığını ve bu saldırıların süreceğini iyi bilmek gerekir. Türk devleti, Kürt halkına yönelik düşmanca politikalarını her alanda, Kürdün bulunduğu her yerde uygulamakta ve bunu vahşet düzeyinde yapmaktan çekinmemektedir. Türk sömürgeciliği Kürdistan’ı yeni baştan işgal etmeye çalışmaktadır.

Bundan dolayı Kürt halkı, faşist Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmamalıdır. Halk olarak varlığını koruma ve özgürce yaşama hakkı için her alanda sesini duyurmalıdır. Nasıl ki, Kürdistan’da Ortadoğu’daki gerici güçlere karşı büyük bir mücadele veriliyorsa, aynı şekilde Avrupa’daki Kürdistanlıların da alanlara çıkarak direnişe geçmesi ve özgür geleceğini kurmak için işgalci, faşist Türk devletine karşı tavrını göstermesi gerekmektedir.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırıları kınıyoruz. Başta Avrupa’da yaşayan kadınları ve Kürdistanlıları, Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı duyarlı olmaya ve alanlara çıkarak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Unutulmamalıdır ki, faşizme, işgalciliğe karşı mücadele etmek, direnişi büyütmek meşru bir haktır. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanmalı ve direnişimizdeki haklılığı herkese göstermeliyiz. Özellikle de biz kadınların Rojava’da yükselen kadın devrimine sahip çıkması, koruması ve her alanda savunması bir zorunluluktur. Êzidî kadınlarımızın yaşadığı vahşet ortadadır. AKP-Erdoğan faşizminin DAİŞ ile ortaklığı da açıktır. Bu gerici faşist güçlerin kadına reva gördüğü yaşam, köle olarak pazarlarda alım-satımdır. Bu gerçekliği görerek kadınlar olarak herkesten önce alanlara çıkıp, Türk devletinin işgal ve katliamlarına karşı durmalıyız.

'FAŞİZMİ YIKMAYA GÜCÜMÜZ VAR'

Kadınlar olarak güçlüyüz ve bu gücümüzü her alanda da gösterdik. Şimdi sıra AKP-Erdoğan faşizmine gelmiştir. Biz TJK-E olarak Avrupa’da yaşayan tüm kadınlarımızı, bir kadın devrimi olan Rojava ve Şengal’e sahip çıkmaya ve işgalci, soykırımcı saldırıları boşa çıkarmak için alanlara çağırıyoruz. Kadınlar mutlaka alanlarda Rojava ve Şengal’e sahip çıktıklarını göstermelidir. Unutulmamalıdır ki, hep birlikte bu faşizmi yıkabilir, özgürlüğümüzü inşa edebiliriz. Buna gücümüz var."