TJK-E: Acilen tutsaklara sahip çıkmalıyız!

TJK-E, tutsakların 52 gündür sürdürdükleri açlık grevleri eylemleri için her yerde dayanışmayı yükseltme çağrısı yaptı ve tutsakları selamladı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, 52 gün önce başlayan açılık grevlerinin kritik bir aşamaya geldiği vurgulanarak, bütün bileşenlerin eylemleri sahiplenmesi istendi.

Açıklamada, "Siyasi tutsaklar şahsında bir halkın iradesi teslim alınmak istenmiş; kimliğine, kültürüne, haklarına ve özgürlüğüne her kim sahip çıkmışsa cezaevlerine alınmış ve iradeleri kırılmak istenmiştir. Buna karşı Kürt halkı başta olmak üzere hak ve özgürlüklerin gasbına karşı büyük bir onur mücadelesi verilmektedir" denildi.

'HALKIMIZA MESAJ VERİYORLAR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Önderliğimize uygulanan tecrit ve derin izolasyonu kırmak, Kürt halkının hak ve özgürlük taleplerine sahip çıkmak ve Kürdistan’da yürütülen soykırımlara karşı büyük bir iradi duruşla, tutsaklar tek silahları olan bedenleriyle direniş sürecine öncülük yapmaktadır.
‘Söz onurdur onuru çiğnetmeyiz’ diyen siyasi tutsaklar sözün yaşam olduğunu, sözün bir halkın umudu ve geleceği olduğu bilinci ile 52 gündür büyük bir irade savaşı ile direnmektedirler. Halkımıza en güzel yaşamın onurlu bir duruş ile sağlanacağı mesajını vermektedirler.

'HEMEN HAREKETE GEÇİLMELİ!'

Bu nedenle ortak yürüdüğümüz bu yolda özlemini çektiğimiz özgür bir yaşam için ortak bir iradi duruş ile geleceğimize sahip çıkmanın zamanıdır. Yaşamı uğruna ölecek kadar çok seven bir geleneğin çocukları olarak direniş çığlıklarının büyük bir irade ve özgürlük bilinci ile yükseldiği cezaevlerine sahip çıkmalıyız.  
Şakran Cezaevi başta olmak üzere Tekirdağ ve diğer cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine karşı kadın meclisleri, komünleri ve TJK-E’nin tüm bileşenleri hemen harekete geçmelidir.”