TJA: Referandumu kadınlar kazandı!

  TJA'nın referandum değerlendirme toplantısında konuşan DBP Eş Genel Başkanvekili Şimşek, "Biz kadınlar referandumu 8 Mart’ta kazandık" dedi.

Şimşek, "Önderliğimizin perspektiflerinin tartışılması ve tanınması için evleri, sokakları özgürlük okullarına çevireceğiz. Önderlikle mutlaka kazanacağız" mesajını verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), DBP Amed il Örgütü binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda bugün düzenlediği basın toplantısı ile referandum sonuçlarını değerlendirdi. Toplantının yapıldığı salona “Önderlikle mutlaka kazanacağız”, “Kadın örgütlülüğü ile özgür yaşama” pankartları asıldı. Toplantıya, HDP’li vekillerden Leyla Birlik, Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, HDP Kadın Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Barış Anneleri Meclisi, KESK Kadın Meclisi üyeleri ve TJA üyeleri katıldı. Açıklamanın Türkçe metni DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, Kürtçe metin İmralı Heyeti'nden Ceylan Bağrıyanık tarafından okundu. Erkek egemen sistemin kendini yeniden yapılandırırken her zaman olduğu gibi kadınları hedeflediğine dikkat çeken Şimşek, militarizm ile halklar ve kadınlar üzerinde korku imparatorluğu kurulmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

'DEMOKRATİKLEŞMEYE KARŞI ÖCALAN'A TECRİT UYGULANIYOR'

Şimiek, Rojava ve Şengal’de kadınların DAİŞ’e karşı mücadele ederken 8 Mart’ı karşıladıklarını söylerken, Kürdistanlı kadınlar olarak Türkiye kadın hareketleriyle birlikte OHAL koşullarında ‘Hayır’ dediklerini belirtti. 12 Eylül darbe anayasasını daha da güçlendiren anayasaya karşı 8 Mart’ın kadın direnişinin referandumu olduğuna vurgu yaptı. Şimşek, “Biz kadınlar referandumu 8 Mart’ta kazandık ve direnişle ördüğümüz özgürlük köprüsüyle Newrozlara aktık” dedi.

Şimşek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınların ve halkların özgürlüğünü esas alan, tekçiliğe değil çoğulculuğa dayanan perspektifinin Türkiye ve Kürdistan halkları için büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Tekçiliği inşa eden anayasanın Dolmabahçe mutabakatına karşıt olarak geliştirildiğinin altını çizen Şimşek, Öcalan üzerinde geliştirilen tecridin Türkiye’nin demokratikleşmesine karşı uygulandığını belirtti. Şimşek, şöyle konuştu: “Hayır, biz kazandık. Referandum süreci kadınların birlikte ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştır. Faşizme karşı referandumda açığa çıkan demokratik mücadele birliğinin güçlenmesinde rolümüzü en üst düzeyde geliştireceğiz. Önderliğimizin perspektiflerinin tartışılması ve tanınması için evleri, sokakları özgürlük okullarına çevireceğiz. Önderlikle mutlaka kazanacağız kampanyamızı her yerde daha güçlü hayata geçireceğiz."