TJA: Leyla Güven bir an önce serbest bırakılmalı

Siyasi soykırım operasyonlarını kınayan TJA, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in bir an önce serbest bırakılmasının talep edildiği açılamada, TJA “Tüm kadınları Leyla Güven şahsında geliştirilen kadına yönelik saldırılara karşı direniş çemberi etrafında kenetlemeye çağıyoruz” dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum yıldönümü kutlamasına katıldıktan sonra Amara köyünün çıkışında gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven’in Urfa TEM Şubesinde tutulmasını yaptığı yazılı bir açıklamayla kınadı.

TJA açıklamasında, "son iki yıldır Kürt siyasi parti ve kurumlarına yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonlarıyla birlikte TJA aktivistleri, eş başkanlar, vekiller, yöneticiler, kurum temsilcileri, sendikacılar ve halk olmak üzere 10 bine aşkın kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Bir gözaltı örneği de dün Amara köyü çıkışında alınan DTK Eş Başkanı Leyla Güven oldu. AKP hükümeti kadın özgürlük mücadelesi veren tüm siyasetçi kadınlara yönelik fiziki, psikolojik ve tutuklamalarla hedef haline getirip mücadelelerini kırmaya yönelik saldırı gerçekleştiriyor. Bu saldırıların bilinçli yapıldığını biliyoruz. Şu iyi bilinmeli ki hiçbir faşist baskı kadınların yürüttüğü özgürlük mücadelesinden alı koyamayacaktır. Demokratik siyasete öncülük yapan ve her alanda yeni yaşam alternatifini yaratıp öncülük eden kadın siyasetçiler her türlü baskıya rağmen bir an bile mücadele etmekten vazgeçmedi. Kadının hedef haline gelmesinin temel nedeni biliyoruz ki süreklileşen kadın özgürlük mücadelesidir” ifadelerine yer verildi.

TJA şunları belirtti:

“On yıllardır kadın iradeleşmesine kastedilen her türlü baskıcı, cinsiyetçi, faşizan politikaların amacına ulaşamadığı kadın mücadelesiyle ispatlanmış bulunmaktadır. Bu durum en çokta AKP hükümeti döneminde kendini göstermiştir. Bu dibe vurmuş politikalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini tekrar belirtiyoruz.

TJA olarak gözaltı ve tutuklamaların en son halkası olan gözaltına alınan DTK Eş başkanımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Kadın siyasetçilere yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyor, tüm kadınları Leyla Güven şahsında geliştirilen kadına yönelik saldırılara karşı direniş çemberi etrafında kenetlemeye çağıyoruz.”